Kendte 27. marts 2020

Simon Talbot reddede folk ud af brændende bygning: - Det var det mest sindssyge

En løbetur lidt væk fra karantæne-tilværelsen forvandlede sig til en dramatisk begivenhed for komiker Simon Talbot
Foto: Dan Mariegaard

Da 33-årige Simon Talbot sidste fredag besluttede sig for at forlade hjemmeisolationen for en stund og snuppe en rask løbetur, var han stadig uanende omkring hvilken vild drejning, den ville tage. 

Tæt på sit hjem på Islands Brygge i København stopper stand-upperen foran en Netto, hvor han kort overvejer at tage et sjovt billede af nogle ruller toiletpapir. 

Men han lugter pludselig røg. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg vender mig om og ser den her lejlighedsbygning, hvor der står fire meter høje stikflammer op fra en af de øverste altaner, fortæller Simon Talbot til BT

Mens der bliver ringet til politiet, styrter Talbot og én anden fremmed mod bygningen, hvor adrenalinen for alvor begynder at pumpe. 

Efter at have trykket på alle knapper på dørtelefonen, og råbt til folk de skal komme ud af bygningen, beslutter han sig for at løbe derind. 

- Der er jo en hårfin grænse mellem at være helt og idiot, og jeg når lige at tænke, at hvis der kommer så tung røg, at jeg ikke kan kravle under, så vil jeg løbe ud igen og vente på brandvæsnet, fortæller han. 

Som i en rus løber Simon herefter fra dør til dør på svalegangene og får folk ud og ned på gaden. 

Fordi coronaen har lagt sig som en tung dyne over Danmark, befandt langt de fleste af beboerne sig i eget hjem, men det betød samtidig, at der var flere af naboerne, der kunne hjælpe til. 

Men coronaen afholdt samtidig også de mange mennesker, der nu var kommet i sikkerhed fra at kramme og give high-fives. 

Da Talbot kom hjem til hustruen Katrine, påpegede hun straks, at han stank af bål, hvortil komikeren og amatør-brandmanden svarede igen: 

- Jeg lugter af helt! 

Talbot skulle have været på turné i Tyskland og Storbritannien med den britiske komiker Russell Howard, men det er nu grundet coronaen udskudt. 

Sponsoreret indhold