Kendte30. oktober 2022

Simon Cowell afslører ”dyster” afhængighed: - Jeg var besat

Den 63-årige talentdommer og TV-mogul har desuden også et bud på, hvad der reddede ham ud af den usunde spiral
Simon Cowell er blandt andet kendt for at have skabt TV-formater som "X Factor" og "Britains Got Talent", som er blevet solgt videre til lande i hele verden 
Simon Cowell er blandt andet kendt for at have skabt TV-formater som "X Factor" og "Britains Got Talent", som er blevet solgt videre til lande i hele verden
 Foto: OConnor / AFF-USA.com / MEGA

Ingen tvivl om, at Simon Cowell har haft fart på karrieren gennem de seneste tyve år.

Men nu kommer han med nogle ærlige indrømmelser i interview med The Sun. For den 63-årige ”X Factor”-skaber har ikke kun haft godt af at føre en tilværelse om arbejdshest.

Faktisk mener han, at han i en periode var afhængig af arbejde, og at det var decideret usundt.

– Gud ved, hvad der var sket, hvis ikke Eric (Cowells søn red.) var kommet til verden, siger han.

Ser man tilbage på Simons mangefacetterede og omfangsrige karrierebedrifter – som inkluderer opfindelsen af talentprogrammer som ”Britains Got Talent” og ”X Factor”, men også som ansvarlig for skabelsen af popstjerner som Harry Styles – og resten af One Direction – Little Mix, Susan Boyle, Leona Lewis og Fifth Harmony – så kan man da også godt blive forpustet.

– Det var ikke fordi jeg var skør, men jeg kunne sidde og rive mig selv i håret klokken 4 om natten, mens jeg kom på latterlige udfordringer som eksempelvis ”Six Chairs Challange”, siger han desuden om den populære ”X Factor”-udskillelse, som vi også herhjemme har bragt med ind i formatet.

Simon Cowell med hustru Lauren og deres fælles søn, Eric
Simon Cowell med hustru Lauren og deres fælles søn, Eric
 Foto: Janet Gough / AFF-USA.com / MEGA

99 % arbejde

Han indrømmer, at han sagtens stadig kunne være fanget i den usunde afhængighed, hvis ikke det havde været for hans otteårige søn Eric, som har han med sin forlovede Lauren Silverman.

– Før Eric bestod 99 procent af mit liv af arbejde – jeg var besat af det, lyder det fra Simon Cowell.

– Jeg nåede til et punkt, hvor alt handlede om: ”Hvis du ikke overgår dette, så er du en fiasko”. Og jeg holdt op med at nyde det, jeg lavede. Jeg havde det elendigt hele tiden.

Drak og røg som 8-årig

Det var især efter succesen med det britiske ”X Factor”, der var svær for Simon Cowell at tackle efterfølgende. Seertallene dalede før programmets sidste omgang i 2018 – og det tog hårdt på ham.

– Jeg var besat af at slå konkurrenten. Og det nåede ud på et latterligt overdrev. Jeg ville slå mig selv oven i hovedet og blive helt deprimeret over det.

Undervejs i The Sun-interviewet sætter mediemanden også ord på sin elcykel-ulykke, der tvang ham til at lægge livet om i 2020. Samt om sine rebelske tendenser som helt ung.

I skolen kedede Cowell sig nemlig helt enormt. Og denne kedsomhed fik ham til at leve et liv ”lidt på kanten”.

Som bare tolvårig kaprede han en bus bevæbnet med en ærtebøsse. Og som otteårig begyndte han at drikke og ryge.

– Jeg var et mareridt, fortæller han.

Sponsoreret indhold