Kendte26. maj 2023

Signe Lindkvist langer ud efter DR: Børnene tabte

Den tidligere børnetv-vært mener, at børnene blev de helt store tabere, da DR rykkede Børne- og Ungeafdelingen fra København til Aarhus
Signe Lindkvist har været i front i børneprogrammer som "Hvaffor 1 hånd" og "Fandango". 
Signe Lindkvist har været i front i børneprogrammer som "Hvaffor 1 hånd" og "Fandango".
 Foto: Jesper Sunesen

Det er bestemt ikke rosende vendinger, 49-årige Signe Lindkvist bruger om sin tidligere arbejdsgiver DR.

De hårde ord falder i Radio 4-udsendelsen "Portrætalbum", hvor den tidligere børnetv-vært raser mod den politiske beslutning om, at tv-mastodonten tilbage i 2007 rykkede Børne- og Ungeafdelingen fra København til Aarhus.

Med flytningen mener Lindkvist, at mange af de medarbejdere, som blandt andet har været med til at lave klassikere som "Kaj og Andrea" og "Anna og Lotte", blev tabt på gulvet, da de ikke ønskede at rykke med tværs over landet.

– Det gjorde, at man i min verden dræbte B&U-afdelingen og tog alle kompetencer ud af den, og så kunne man starte forfra. Jeg synes, det var rigtig sørgeligt at se på, lyder kritikken, der fortsætter:

– Jeg synes, det var hårdt på en eller anden måde at være i det, mens det døde, og nogle gange får jeg dårlig samvittighed over, at jeg ikke kunne gøre mere.

Lindkvist går så langt som til at betegne flytningen som en skandale, og hun mener, at børnefjernsyn hos DR slet ikke prioriteres lige så højt som sport og underholdning.

Den kritik afviser DR over for B.T.: DRs underdirektør Julie Lungholt slår fast, at indhold til børn fortsat er en hjørnesten i DR, og hun fremhæver, at børneområdet ikke på samme måde er ramt af spareplaner som sport og underholdning har været det de seneste år.

Sponsoreret indhold