Kendte 9. maj 2021

Sidse Babett Knudsen tilbage i ”Borgen”: Helt nyt eventyr

Den danske skuespiller fortæller, at det er fantastisk rart at have taget hul på optagelserne til den nye sæson af seriehittet "Borgen"
Foto: Dan Mariegaard

Når et af DR’s helt store fiktionshits ”Borgen” vender tilbage i 2022, bliver hele Danmarks Birgitte Nyborg kastet hovedkulds ud i nye eventyr.

Det vidste vi allerede, før de nyeste optagelser gik i gang.

Men ved Bodilprisen lørdag aften gav 52-årige Sidse Babett Knudsen dog alligevel vores forventninger et nøk op, da SE og HØR mødte hende på den røde løber på Folketeatret.

Skuespillerinden kan i hvert fald sige så meget, at optagelserne – som netop er gået i gang – allerede kører på skinner.

- Det er enormt velkendt, rart og også spændende, fordi det jo er nye eventyr, de sender hende ud i. Altså, jeg skal ud i nogle andre ting, end jeg har prøvet før, fortalte hun til SE og HØR.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Supergode mennesker

”Borgen” tog tv-seerne med storm i 2010’erne, og når DR blænder op for den nye sæson, bliver det også med nye ansigter i de politiske korridorer, afslører den garvede skuespillerinde.

- Jeg synes virkelig, det er spændende. Og det er nogle supergode mennesker, jeg har omkring mig. De nye i castet er simpelthen så skønne. Virkelig fede.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: Mike Kollöffel

Gennem tre sæsoner fulgte danskerne ivrigt med i politiker Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) og hendes personlige rådgiver Kaspers (Pilou Asbæk, tv.) liv og karriere, samt deres inbyrdes intriger og politiske magtkampe. (Foto: Mike Kollöffel) 

TV-serien om politikeren Nyborg, der skal jonglere sit familieliv med rollen som landets statsminister, nød også stor succes i udlandet, og i 2022 bliver streaminggiganten Netflix også involveret.  

Det er stadig sparsomt med oplysninger om den nye sæsons handling, men Adam Price, der er manusskriptforfatter på serien, har allerede fortalt at historien får et nyt og mere internationalt lag, når den genopstår.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: Dan Mariegaard

52-årige Sidse Babett Knudsen vandt lørdag aften i kategorien ”Bedste kvindelige birolle” for sin rolle i filmen ”Kød og Blod". (Foto: Dan Mariegaard)

Nu som udenrigsminister

Ifølge DR vil seere af den kommende sæson møde Birgitte Nyborg som nyligt udnævnt udenrigsminister efter en længere periode i opposition. 

Da vi i 2013 forlod hende i slutningen af sæson 3, var hendes parti "De Moderate" nemlig akkurat blevet en del af en koalitionsregering.  

Herefter udfordres hun af en række begivenheder, der ender med at true hendes position i regeringen - men også Danmarks relation til sine nære allierede. 

Samtidig er Katrine Fønsmark - i skikkelse af den 38-årige Birgitte Hjort Sørensen - endt som nyhedsschef for en stor landsdækkende tv-station. Her kommer hendes upartiskhed i forhold til sin gamle chef, Birgitte Nyborg, dog til at spille en stor rolle, lyder det i beskeden fra DR. 

Sponsoreret indhold