Kendte6. september 2023

Sidse Babett Knudsen om dronningens designerevner: - Hun er præcis og tilstedeværende

Den danske filmstjerne Sidse Babett Knudsen har haft den udsøgte fornøjelse af at bære dronning Margrethes designs i sin nye film. Nu sætter hun ord på samarbejdet
Sidse Babett Knudsen er næsegrus af beundring over dronning Margrethes kreative evner og kunstneriske sans.
Sidse Babett Knudsen er næsegrus af beundring over dronning Margrethes kreative evner og kunstneriske sans.
 Foto: Lars H. Laursen

Her til aften er der verdenspremiere på ”Ehrengard: Forførelsens kunst” i Moltkes Palæ i København. Anders og Bille August har i fællesskab omsat Karen Blixens klassiker til det store lærred, og i kulissen har dronning Margrethe spillet en stor rolle.

Margrethe har blandt andet designet kostumerne, og Sidse Babett Knudsen, som spiller storhertuginden, er på halen over majestæten.

- Det var helt fantastisk. Det var en stor ære. Det er jo en once in a lifetime opportunity og helt fascinerende, hvordan hun som designer er hun lige så præcis og tilstedeværende, som man ellers har oplevet hende, sagde den danske filmstjerne, da SE og HØR mødte hende på den røde løber her til aften.

Sidse og hendes kolleger havde en enkelt fitting med dronningen og ellers havde skuespillerne ikke direkte noget med dronningen at gøre.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-06/_han2362-1.jpg
Det var et glædeligt gensyn mellem skuespillerne og dronning Margrethe til premieren onsdag aften.
 Foto: Hanne Juul

Men den ene fitting har været så rigelig til at imponere Sidse Babett.

- Hun er meget nede i detaljen med farver – hun har en virkelig fantastisk farvesans. Det var en enestående oplevelse, tilføjede hun.

Mikkel Boe Følsgaard spiller over for Sidse, og ”Borgen”-stjernen var meget begejstret for at blive genforenet med sin kompagnon i filmen, som hun beskriver som sin helt egen genre, som ligger et sted mellem periodedrama med en sjat komedie tilsat lidt eventyr.

- Og så var der det der meget specielle Blixen-univers ud over det hele. Det var sådan en oplevelse af, at rollen blev skabt både lidt af mine egne tanker efter at have læst manuskriptet og meget i samarbejde med Mikkel i forhold til tone og sprog, fortæller hun og tilføjer:

- Og kostumet gjorde enormt meget. For det er ret specielt at få syet syv fine, fine royale kjoler efterhinanden.

Til aftenens premiere strålede hun dog i en flot sag fra Jesper Høvrings kyndige kjolehånd.

Du kan se alle de flotte premieregæster i galleriet herunder:

Gallapremiere: "Ehrengard: Forførelsens kunst"

Sponsoreret indhold