Kendte26. januar 2022

Sia havde selvmordstanker efter voldsom kritik for filmen "Music"

Sangerinden kom gevaldigt i modvind, da hun sidste år skrev og instruerede den musikalske historie om en autistisk teenager uden sprog. Nu afslører hun, at kritikken ramte hende hårdt, og at komikeren Kathy Griffin reddede hende fra den komplette nedtur
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/45559455540-1920x1435we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Da den australskfødte sangerinde debuterede som filminstruktør sidste år, ønskede hun egentlig bare at lave en hjertevarm film om en pige på autismespektret, som fandt sit sprog gennem musik og dans.

Men allerede længe inden premieren på Sia Furlers film, ”Music” brød helvede løs.

Filmen, der har Hollywodstjernen Kate Hudson og den unge danser Maddie Ziegler i hovedrollerne, handler om en ung, non-verbal autist ved navn Music, som bliver placeret i sin storesøsters varetægt.

Den massive kritik gik primært på, at Sia havde undladt at caste en autistisk skuespiller i titelrollen – den slags kaster beskyldninger om ableisme af sig.

Og i Hollywood kan det som bekendt betyde udelukkelse fra det gode selskab. At Sia ville blive såkaldt ”cancelled”.

Nu fortæller sangerinden, i forbindelse med et portræt af komikeren Kathy Griffin, at hun efter modtagelsen af filmen var både ”suicidal, havde tilbagefald og måtte i afvænning.” Det sker i The New York Times.

- Hun reddede mit liv, fortæller Sia om Griffin.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega510706_023.jpg
 Foto: MEGA

Den ikoniske komiker Kathy Griffin kæmpede indtil sidste år mod lungecancer. Det var hende, der reddede Sia på ret køl igen efter nedturen. (Foto: MEGA)

I februar sidste år skrev over 60.000 under på, at Golde Globe-nomineringerne skulle trækkes fra filmen ”Music” og dens cast, da portrætteringen af den unge autistisk i filmen bidrog til en ”yderst skadelig og stereotyp fremstilling af diagnosen.”

Dansker startede indsamling

En af initiativtagerne til indsamlingen af underskrifter, var i sin tid den danske kunstner Nina Skov Jensen, som tv-seere muligvis kender fra ”De skjulte talenter” på DR.

I starten lod forklaringen fra den australske ”Chandelier”-hitmager, at hun skam havde forsøgt at caste en non-verbal autist i hovedrollen, men at det ikke virkede under indspilningerne. Og derefter faldt valget på Ziegler, der har været Sias muse gennem flere år.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/maddie.png
 Foto: YouTube

Det er især castingen af Maddie Ziegler i titelrollen, som flere har fundet problematisk.
(Foto: YouTube)

- Jeg lover, at jeg har lyttet

Sia Furler og produktionen bag den udskældte film besluttede sig i sidste ende for både at klippe specifikke scener ud af filmen, ligesom de tilføjede en advarsel i starten af filmen, som advarede publikum:

- ”Music” tolererer eller anbefaler på ingen måde tilbageholdelsesmetoder overfor folk med autisme, lød disclaimeren.

Sangerinden gav en undskyldning, og indrømmede, at hun ikke havde været ”grundig nok i sin research”.

- Jeg lover jer, jeg har lyttet, lød det fra hende.

På trods af voldsomme vrede mod filmen, dens tema og skuespillere, var ”Music” alligevel nomineret til to Golde Globes sidste år – én for bedste spillefilm i kategorien musical eller komedie, og én for bedste skuespillerinde (Kate Hudson).

Sponsoreret indhold