Shu-bi-dua-klassiker ryger ud af Højskolesangbogen

Selv om sangen er blevet allemandseje – og de fleste danskere kan skråle med på den – bliver Shu-bi-dua-klassikeren ”Danmark” ikke en del af den nye udgave af Højskolesangbogen.

Sangen er nemlig blevet valgt fra den nye og 19. udgave af Højskolesangbogen, der offentliggøres i dag – blot fire dage efter Michael Bundesen døde af kræft.

Shu-bi-dua-klassikeren ”Danmark” har ellers været en del af de to seneste udgaver af Højskolesangbogen fra 1989 og 2006, men nu er det altså slut.

- De har været med to gange. Skal de med tredje gang, så begynder vi at krone dem som moderne klassikere. Har de kvalitet til det? Nej, det har de sgu ikke. Så de er røget, siger formanden for Højskolesangbogsudvalget, Jørgen Carlsen, ifølge TV 2 til Radio4.

Artiklen fortsætter under billedet...

Michael Bundesen på scenen.

Michael Bundesen døde forleden i en alder af 71 år. Foto: Aller Media

Tidligere har sangen, som Shu-bi-dua skrev i 1978, fået kritik for sætningerne:

”Der findes andre mennesker end dem, der er danske. De bor i huler og slås hele dagen. Det har vi li’godt aldrig nogensinde gjort. De varme lande er noget lort”.

Det er dog ikke årsag til, at klassikeren nu er røget ud af Højskolesangbogen, fastslår formanden for Højskolesangbogsudvalget, Jørgen Carlsen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close