Kendte 28. februar 2021

Showet, der altid overrasker: Her er de vildeste Golden Globes-øjeblikke

Golden Globes er altid garant overraskelser. Gennem årene har showet leveret berusede vindere, pinlige optrin og særdeles grove vittigheder
Foto: MEGA

Der er ingen tvivl om, at det bliver noget andet på en liveforbindelse. 

Fuldstændig ligesom tilværelsen generelt, så er en coronavenlig version på Zoom bare noget andet end en fysisk social sammenkomst - og det samme gælder for en af Hollywoods vigtigste filmfester - Golden Globes. 

I år bliver den ligesom alt muligt andet muligvis præget af knasende teknik, usikre forbindelse og måske endda - åh skræk - forsinkelser under takketalerne. 

SE og HØR har, for at svælge lidt i minderne om dengang, vi kunne samle alle verdens største stjerner i en sal og lade tingene gå sin gang, fundet ni chokerende nedslag i historien om tv-transmitteret Golden Globes. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jack Nicholson på valium

Den legendariske skuespiller træder op på scenen iført mørke briller, før han tager imod prisen for bedste skuespiller i dramakategorien for sin rolle i ”About Scmidt”. Han roser prisens uddeler, den henrivende Nicole Kidman, som ser ud, præcis som man skulle i 2003, før han forvirret indrømmer, at han troede, det var en komedie, han havde medvirket i det år.

Nicholson slutter talen af med en anden afsløring: Han har taget valium – et angstdæmpende, beroligende præparat – før den storslåede prisfest.

Uheldig tissepause

Det var rigtig dårlig timing, da Renée Zellweger valgte af gå ud og pudre næsen og friske læbestiften op, netop som hendes ”Bridget Jones”-kollega Hugh Grant skulle overrække Golden Globe-prisen for den bedste skuespillerinde i en komedie for rollen i ”Nurse Betty” i 2001.

Den lettere forvirrede Grant misser med øjnene, da han får besked på at modtage prisen på vegne af Zellweger, før hun dog bliver hentet på toilettet og pinligt hastes til scenen.

Spritstiv præsentation?

Ingen tvivl om, at Golden Globes er en våd fest. Og under Elisabeth Taylors præsentation i 2001 havde hun vist nydt lidt godt af den frie cocktailbar og de store flasker på Hollywood Foreign Press Associations regning.

- Hvordan åbner jeg denne her, spørger en overrislet Taylor, før hun får hjælp af Dick Clark, der minder hende om, at hun først skal nævne de nominerede i kategorien bedste dramafilm.

En råbende undskyldning

I 2015 var Emma Stone snublende tæt på at blive godt gammeldags Hollywood-aflyst, som det hedder i dag.

I filmen "Aloha" spillede hun den unge pilot Ng, som ifølge manuskriptet er halvt hawaiiansk og halvt kinesisk. Stone er som bekendt ingen af delene, og derfor blev hun genstand for voldsom kritik og beskyldninger om såkaldt ”whitewashing” – altså et eksempel på en hvid skuespiller, der er castet i en ikke-hvid rolle.

Flere år efter, i 2019, hang filmen tilsyneladende stadig over Emma Stone som en mørk sky, så da Sandra Oh i sin Golden Globes-præsentation lavede en joke, hvor hun igen nævnte ”Aloha”, råbte den rødhårede skuespiller fra salen:

- Undskyld!   

Brad Pitt har nervøs mave

Da hele Hollywoods superhunk, Brad Pitt, vandt en statuette for sin rolle i ”12 Monkeys” i 1996, startede han sin tale med ordene: 

- Åh nej.

Herefter takkede han som det første skaberne af pillerne Kaopectate, som er et middel mod diarré.

- De har været til stor hjælp for deres medmennesker, sagde han fra scenen. Efterfølgende indrømmede han, at han sværgede til pillerne, når han fik nervøs mave.

Rablende tak

Jacqueline Bissets takketale fra 2014 er svær at få lov til at gense i sin fulde længde.

Nok er Golden Globes Oscar-prisens frække lillebror, men det er altså ikke alle ord, man kan sige fra talerstolen. Så det vækkede forargelse blandt de pæne, pæne filmfolk, da Bisset tog imod en pris for sin indsats i ”Dancing on the Edge”.

Hun rablede til en forholdsvis stille sal og undervejs smed hun også nogle bandeord, før hun nægtede at rette sig efter den famøse tid-til-at-tie-stille-musik, som showets producere sætter på for at cutte talerne af.

Lange negle og gode glober

2015 var tilsyneladende et fantastisk år for miniserierne. Og så er det desuden så lang tid siden, at det ikke høstede andet end forlegne grin blandt publikum, da Jeremy Renner både nedstirrede og kommenterede Jennifer Lopez kavalergang.

Se i klippet herover, hvordan J.Lo tilbyder at åbne konvolutten med vinderen Billy Bob Thorntons navn – fordi hun har ”neglene” til det – før Renner med blikket mod hendes udskæring påpeger, at hun da i hvert fald også har ”globerne”.

Ricky Gervais monologer

Ingen går fri, når komiker Ricky Gervais – tidernes mest kontroversielle og ”ligeglade” Golde Globes-vært – fremfører sine spiddende åbningsmonologer.

Gervais blev første gang ansat som officiel vært i 2010, og han ramte den fornemme prisfest som et knytnæveslag i ansigtet. Stjernerne blev grillet for alt fra deres kynisme til deres skønhedsoperationer, ligesom branchens dobbeltmoral, sexisme og hvidhed bliver sat under lup.

Den 59-årige brite blev inviteret tilbage af Hollywood Forein Press hele fire gange. Således beværtede han showet og fortalte nådesløse vittigheder om filmkanonerne i 2011, 2012, 2016 og 2020.

I år vil festen blive styret med hård hånd af de altid sjove Tina Fey og Amy Poehler, som også stod i spidsen for prisuddelingen i 2013, 2014 og 2015.

Live out loud

Selvom det næppe kan betegnes som hverken pinligt eller chokerende, så er stjerneskuespilleren Viola Davis introduktion til Meryl Streep, da sidstnævnte i 2017 blev hædret med en ærespris, værd at nævne.

Faktisk er vi flere, der mener, at denne fremragende rørende tale i sig selv burde udløse en større eller mindre pris.

Find dine Kleenex med den bedste sugeevne frem og (gen)se den vanvittige tale herover.

Sponsoreret indhold