Kendte25. januar 2023

Seje Andrea Elisabeth Rudolph med vild afsløring: Skal gå over indlandsisen

Cremedronningen har kastet sig ud i en vild udfordring for at samle penge ind til forskning i brystkræft
Andrea Elisabeth Rudolph giver en hudløst ærlig status efter kræftforløbet. 
Andrea Elisabeth Rudolph har planer om at gå over indlandsisen i den gode sags tjeneste.
 Foto: Lars H. Laursen

I går, 24. januar, var det to år siden Andrea Elisabeth Rudolph sad på sin seng efter et bad og opdagede en knude i den ene armhule.

Her til aften gør hun i en livesending på Instagram status over de to år, der er gået siden den grufulde opdagelse.

Selv om hun for længst har afsluttet behandlingen og er blevet erklæret rask, er hun stadig mærket efter det alvorlige sygdomsforløb.

- For et år siden havde jeg det ad helvede til. Nu er det to år siden, og jeg har det heldigvis bedre, selv om jeg stadig ikke er den, jeg plejede at være, fortæller hun.

Mens hendes mand, Claus Møller Jakobsen lige nu dækker VM i håndbold, har hun taget deres to drenge med på skiferie.

Og toårsdagen markerede hun i sit eget selskab, mens drengene blev passet.

- Jeg fejrede det på afterski og fik en lille skid på. Så stod jeg der i mørket sammen med alle de andre småfulde mennesker, røber hun.

Men det er ikke den eneste afsløring, hun røber her til aften.

For selv om hun stadig er kognitivt ramt efter sin alvorlige kræftsygdom og i perioder kæmper med træthed og svigtende hukommelse, så venter der en krævende opgave til maj.

Andrea blev således kontaktet af norske Silje Løkeng, som selv har været ramt af brystkræft og inviteret med over indlandsisen sammen med to andre unge brystkræftpatienter fra henholdsvis Sverige og Grønland.

- Vi fire skal gå tværs over indlandsisen en måned til maj med pulke. Og det er på isen i en måned, og vi skal samle en masse penge ind til forskning i brystkræft.

Andrea fortalte løbende om sit kræftforløb på Instagram, hvor hun generøst delte de gode såvel som de dårlige stunder med sine mange følgere.

I september 2021 blev hun endelig erklæret rask.

- Kære venner, i sidste uge fik jeg vil nok den vigtigste og bedste besked nogensinde. Alle prøver fra operationen er blevet analyseret både fra mit bryst og mine lymfer, og de kan ikke finde noget som helst tilbage. Ingen mikrometastaser eller noget som helst. Der bor ikke kræft i min krop længere, jeg er rask, jublede hun dengang.

Til dette års Knæk Cancer-show fortalte hun dog, at hvor hun under behandlingsforløbet blot var taknemlig, så tillader hun sig nu også at synes, det er synd for hende.

Men selv om det har været et voldsomt forløb, er der også kommet noget positivt ud af det.

- Men for mit vedkommende er det vigtigt at sige: Hvad er det gode ved det? Nemlig at man stopper op, kigger på sit liv og tager ordentligt stilling til, hvordan man bruger sit liv, tilføjede hun ved samme lejlighed.

Derfor har hun heller ikke skyndt sig tilbage på cremefabrikken for at arbejde solen sort, som hun gjorde førhen.

- Jeg har ikke skyndt mig tilbage på arbejde. Jeg Begyndte faktisk først at arbejde lidt igen i november to dage om ugen tre timer. Så det er ikke så meget.

Sponsoreret indhold