Kendte14. oktober 2016

Sej 100-årig glemt på toilettet: Fik hjælp fra facebook

Når hverken personalet eller kommunen er lydhør, så er det godt, at man har styr på de sociale medier
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/grete_kvadrat.jpg
 Foto: All Over Press

Grete på 100 mangler en hofte og er helt afhængig af hjælp fra personalet på det plejehjem, hvor hun bor. Men de er alt for få, så nogen gange kan det tage frygtelig lang tid, før hun får selv den mest basale hjælp. Som for eksempel i foråret, hvor hun blev glemt og efterladt siddende på et toilet i op imod en time.

Heldigvis er det kun kroppen, men bestemt ikke hovedet, der er en begrænsning for den friske 100-årige.
Så lige så snart, hun endelig var blevet hjulpet i bukserne igen, så sørgede hun for at få råbt op. Og i 2016, er det naturligvis ikke en klage til kommunen eller et vredt brev til borgmesteren, der var tale om:

– Nej, jeg skrev det på Facebook, det hjælper bedre. Der var 93, der svarede den første dag og gav mig ret, fortæller Grete til ugebladet Femina.

Og sagen endte med at blive samlet op af medierne og få den opmærksomhed, den fortørnede dame gik efter.

Hun understreger, at hun ikke var sur på personalet, men at det generelt er for dårligt, at der ikke er hænder nok om de ældre.

– Jeg er ellers ikke en, der råber højt, men det blev for meget. Så blev jeg vred. Jeg sad derude og ventede i en time. Det er jo under al kritik. Der bliver sparet for meget. De stakkels mennesker, der løber rundt her, har kun to hænder og to ben. Det er sådan set på deres vegne, jeg er vred, siger hun.

Det er næppe enhver, der blev født under første verdenskrig, der ville have tjek nok på teknik og sociale medier, til at gøre som Grete.

At hun har det, tilskriver den seje dame sin almindelige nysgerrighed. Og så, at hun ikke er bange for teknik.

- Jeg er bare stille og roligt fulgt med. Nu har jeg har jo købt iPad, og den har store bogstaver. iPad er det bedste. Jeg bruger efterhånden slet ikke computeren. Da jeg fik min iPad, prøvede jeg mig bare frem for at finde ud af det. Der kan jo ikke ske noget, vel? Sådan gjorde jeg også, da jeg fik computeren. Jeg er ikke teknikforskrækket, jeg er nysgerrig. Det interesserer mig. Jeg skal følge med i det hele!

Du kan læse hele portrættet af seje Grete, og 99 andre stærke, inspirerende kvinder i guldnummeret af Femina, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold