Kendte7. februar 2016

Se videoerne: Slog meteor ned på Sjælland lørdag aften?

Flere danskere fik nattesøvnen afbrudt af brag og lysglimt i nat – det var formentlig fra en meteor, og der en sandsynlighed for, at den er styrtet ned et sted på Sjælland, siger ekspert til TV 2
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lysglimt_over_danmark.jpg
 (Foto: YouTube)

Flere danskere på Sjælland fik sent lørdag aften afbrudt deres skønhedssøvn. Et stærkt lysglimt efterfuldt af et højt brag fik nemlig flere til at kigge ud af vinduerne.

Lysglimtet og braget stammede formentlig fra en meteor, siger Kristoffer Leer, forsker ved DTU Space, til TV 2.

- Det siger mig, at den har været så stor, at den ikke er brændt op højt oppe i atmosfæren, men at den sandsynligvis er kommet ned, og at der er en god chance for, at der er en klump, der har overlevet og ligger et eller andet sted, siger Kristoffer Leer til TV 2.

Flere danskere kunne efterfølgende beskrive, hvordan lysglimtet lyste den mørke vinterhimmel op. Og flere fangede også fænomenet på kamera, som du kan se i disse videoklip, der stammer fra blandt andet Vallensbæk og Vestegnen.

Det medfølgende høje brag får eksperten Kristoffer Leer til at konkludere, at meteoren formentlig havde en vis størrelse, og at der derfor er en chance for, at man kan finde den forkullede meteorit (en meteorit er en sten, der er faldet ned fra himlen, mens meteor er det samme som et stjerneskud, red.) et sted på Sjælland.

- Der er en god chance for, at det er på Sjælland et sted. Vi har ikke rigtig styr på, hvor den er fløjet hen. Det kan også være, at den er endt i Øresund eller noget andet, og så bliver den selvfølgelig svær at finde, siger eksperten til TV 2.

Kristoffer Leer tilføjer, at stenen ikke vil ligne almindelige sten. Den vil ligne en "sort, forbrændt sten" - og finder man den, skal man kontakte Geologisk Museum.

Sponsoreret indhold