Kendte30. september 2022

Se ”Krysantemum”-traileren: Morten Hee Andersen sælger ulovligt fyrværkeri

Skuespilleren – også snart aktuel i DR’s dramasatsning ”Carmen Curlers” – har sin første hovedrolletjans i ”Krysantemum” instrueret af Christian Bengtson. Her spiller han den unge Anders, der tvinges ud i ulovligt krudtsalg for at redde familien
Det kører for Morten Hee Andersen, 31 år. Han er superaktuel i efterårets både tv- og biografhits
Det kører for Morten Hee Andersen, 31 år. Han er superaktuel i efterårets både tv- og biografhits
 Foto: Lars H. Laursen

Meget tyder på at vi allerede til efteråret kan gå i biografen og se et vaskeægte nordjysk familiedrama på det store lærred.

Netop er traileren til ”Krysantemum” blevet frigivet, og med den får det 31-årige stjerneskud Morten Hee Andersen sin hovedrolledebut i en spillefilm.

Den charmerende skuespiller – der lige i øjeblikket lander store roller på stribe på både tv og film – spiller ifølge Nordisk Films pressemeddelelse sønnen Anders, der sætter sig for at hjælpe sin far, som han ellers ikke har haft kontakt til i flere år.

”Krysantemum” er instrueret og skrevet af Christian Bengtson, og filmen er også hans debut som spillefilmsinstruktør.

Både plakaten og traileren ligger op til et sprængfarligt nordjysk familiedrama
Både plakaten og traileren ligger op til et sprængfarligt nordjysk familiedrama
 Foto: Nordisk Film, Hyæne Film

I filmen møder vi Anders – som nævnt spillet af Hee Andersen - der driver ulovligt salg af fyrværkeri i sin fritid. Han har ikke talt med sin far, Thomas, i årevis på grund af en familietragedie, der rev dem fra hinanden, men nu er de tvunget til en genforening, hvis fødegården skal reddes.

Det bliver startskuddet på en bevægende fortælling om en splittet nordjysk familie, som gennem ulovlig transport og salg af livsfarligt fyrværkeri omsider får mulighed for at finde ud af mørket og måske finde tilgivelse.

Morten Hee Andersen er kendt fra DR1-dramaserierne ”Herrens Veje” og ”Fred til lands” Han er desuden meget snart aktuel i DR-serien ”Carmen Curlers”.

"Krysantemum" får premiere den 17. november.

Sponsoreret indhold