Kendte30. oktober 2014

Se de vilde og smukke videoer: Første dansker har krydset Alaska

Danske Erik mødte både bjørn og krydsede kraftig flod
Af af
Erik brugte 72 dage på at krydse Alaska.
Erik brugte 72 dage på at krydse Alaska.
 Foto: Privat1550 kilometer gennem Alaska var Erik B. Jørgensens mål for sommeren 2014. Derfor begav han sig midt i juni alene ud i ødemarken, hvor han brugte 60 dage til fods og 12 dage til flods, inden han 10 uger senere nåede i mål.

- Der er en lille snært af præstation i det, men det handler mest om, at jeg elsker at få de der helt unikke oplevelser, som man ikke ved findes, forklarer 39-årige Erik B. Jørgensen, da SE og HØR møder ham i Lyngby, hvor han bor i en lejlighed sammen med sin kæreste Tine og sin seks-årige datter.

Det er ikke første gang eventyreren rejser ud. I to år var han en del af Siriuspatruljen, han har flere gange krydset indlandsisen, sejlet i kajak i Østgrønland og været på en 45 dage lang kanotur med sin dengang tre-årige datter og deres hund.

Erik B. Jørgensen afsluttede hver dag med at skrive en dagbog, den kan du læse her.

I denne uges SE og HØR kan du læse meget mere om Eriks rejse. Men vi har også fået lov til at viderebringe tre videoer fra den fantastiske tur, som du kan se her.Her krydser Erik en flod:Her får Erik besøg af en bjørn en nat:Og her kan du få en lille smagsprøve på nogle af de flotte billeder fra turen:

Sponsoreret indhold