Kendte19. februar 2015

Se billedet: Dansk magasin får kritik for denne ultra-tynde model

Modemagasinet Cover får kritik på de sociale medier
Af af
Modemagasinet Cover får kritik på de sociale medier
Modemagasinet Cover får kritik på de sociale medier
 Foto: Jim Lyngvild/FacebookDet danske modemagasin Cover møder lige nu modvind på de sociale medier. Årsagen er, at det populære magasin i sit seneste nummer bringer et billede af en meget tynd model - og det har altså fået flere op i det røde felt.

I løbet af det sidste døgn er Covers Facebook-side således blevet fyldt med rasende kommentarer fra danskere, der mener, at det er forkasteligt, at Cover har valgt at bringe et billede af en så tynd model.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/abe10162666449a0a71b0e0200b4ed27.jpgDet er dette billede, der har fået flere til at rase mod Cover (Foto: Jim Lyngvild/Facebook)


- Usmageligt af jer at bringe det billede! Intet mindre! Og utrolig dårlig dømmekraft af jeres redaktør!, skriver Louise Arnfeldt blandt andet.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Modellen Tess skriver verdenshistorie

- Når jeg ser jeres billeder af de meget meget tynde modeller, får jeg ondt i maven. Er det virkelig sådan man skal se ud for at blive model? Være så tynd og se syg ud? Det skræmmer mig. Og det gør mig dårlig. Stakkels kvinder, det ser ikke spor sundt ud. Hvor vil jeg ønske at "større" kvinder også kunne være med. Forfærdeligt blad der giver kvalme og i maven. Det er ihvertfald ikke den slags jeg ønsker min datter skal "se op til". Øv jeg håber det ændrer sig, skriver en rystet Nanna Maria Jonasson.

- Jeg er forfærdet, chokeret og forarget..... Og ikke mindst ked af det. Jeg er sikker på at modellen er en sød pige, men hun strutter ikke ligefrem af sundhed. Måden hvorpå I har stylet hende hjælper ej heller på sagen. I skulle skamme jer COVER! I giver mig kvalme! Det er en ommer og kom så med en forklaring!, lyder kritikken fra Louise Brorsen Hinrichsen.

LÆS OGSÅ: Hun blev kaldt 'ko' - nu er hun verdensberømt model

- Efter min mening så viser det omtalte billede kun at COVER er totalt uden moral og etik, når de kan finde på at bringe sådan et billede der reelt fremhæver anoreksi som et mål for at være model og så ligner hun jo mere et skelet som burde være indlagt på et hospital for at få hjælp inden hun dør..., skriver Kenneth Larsen

- I er vanvittige, hvis I mener at det her billede skulle sælge jeres magasin. Billedet henleder tankerne til de udsultede stakler i udrydelseslejrene under 2. Verdenskrig. Det er skrækkeligt at se på. Jeg håber - virkelig håber, at familien passer på deres dyrebare pige og får noget hjælp til hende. Det der er sygt. Og så håber jeg at I vil tage jeres ansvar og ALDRIG bruge sådan en underernæret model i jeres magasin igen!!!!, raser Lea Moss Østedgaard.

LÆS OGSÅ: Her bryder Christopher sammen af grin, mens han snaver model

Også modediktatoren Jim Lyndvild er forarget over billedet.

- Jeg er RASENDE... Dette billede bringer modemagasinet COVER lige nu, og det skal så være moderne... er sygdom moderne...? Stakkels søde pige, jeg får lyst til at passe på dig og tage dig ud af det grimme, grimme magasin. Mit hjerte græder! Også over priserne 15.500,- for nederdelen og 7.600,- for skoene - IDIOTER!!!,, skriver han således på sin Facebook-profil, hvor han har delt billedet med den tynde model.

Hvad mener du? Deltag i debatten på SE og HØRs Facebook-side.

Post by SE og HØR.

Sponsoreret indhold