Kendte30. april 2015

Se billederne: Tør du køre over denne bro?

Japansk bro overgår de fleste broer
Af af
Japansk bro overgår de fleste broer
Japansk bro overgår de fleste broerHvis du ikke føler dig helt tryg bag et rat og oveni hatten har det skidt med højder, er det nok en dum idé at begive dig ud på denne bro.

Ikke desto mindre er dét netop, hvad tusindvis af japanere gør hver dag, for denne bro forbinder byerne Matsue og Sakaiminato i det sydlige Japan med hinanden.

Men det er altså med at holde tungen lige i munden og hænderne tæt på håndbremsen - Eshima Ohashi-broen er bestemt ikke som alle andre broer.

Broen minder på mange måder om en rutsjebane og med en stigning på hele 6,1 procent er der også garanti for, at det kildrer i maven, når du styrer dytten over broen.

Broen er - med rette - blevet kendt som verdens stejleste bro - og skulle du undre dig over, hvorfor japanere har valgt at bygge den som en rutsjebane, er svaret ganske enkelt: den specielle bro er indrettet, så høje skibe uhindret kan tøffe forbi under broen. Smart.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/93eb213e4edd4eef81bb6864360c9d86.jpghttps://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/2c5f038e4f4b4db58ffea50e97885e9d.jpg


Sponsoreret indhold