Kendte27. oktober 2023

Sarah Grünewald stikker hvidløg op i numsen, men det virker ikke

Sygdom kan føre til alternative metoder for at hjælpe på helbreddet, men et fed hvidløg i popoen gør ingen forskel ifølge fagfolk
Sidste fredag var alt fryd og gammen, men influenza har senere ramt "Vild med dans"-vært Sarah Grünewald.
Sidste fredag var alt fryd og gammen, men influenza har senere ramt "Vild med dans"-vært Sarah Grünewald.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald er uden stemme: Det er så fucking typisk

- Jeg har ikke lavet andet end at proppe hvidløg op i den røv de sidste to dage.

Sådan siger ”Vild med dans”-vært Sarah Grünewald i en Instagram-story, efter at hun er blevet ramt af sygdom kort før det længe ventede jubilæumsafsnit fredag aften.

En virus besøger lige nu hendes krop, og den har meget uheldigt sat sig på tv-værtens stemme. Det har hun naturligt forsøgt at bekæmpe, men vejen til den virusløse tilværelse er ikke nem.

Som overstående citat fortæller, har Grünewald brugt alternative metoder for at komme sygdommen til livs og det har krævet rektale ofringer.

- Jeg har proppet mange hvidløg derop, hvor solen ikke skinner de sidste to dage. Det har ikke kun fjernet forkølelse tidligere, men også influenza. Man sveder som et svin, fortæller Sarah Grünewald til sine mange følgere.

Desværre for hende og de følgere, der skulle have fået samme ide, er finten dog skønne spildte kræfter.

For et hvidløg i bønnekammeret har ingen medicinsk effekt. Det har flere eksperter tidligere fortalt.

- Når sygdommen først er i kroppen, så er det immunforsvaret, der skal hjælpes. Og selvom nogen måske tror, at det gode i hvidløget bliver optaget hurtigt i slimhinden i endetarmen, så sidder 70 procent af immunforsvaret i tarmen. Det gode i hvidløget bliver derfor kun optaget i kroppen, hvis man spiser det, sagde den kliniske diætist Anne Louise Knudsen til TV 2 i 2015.

Også DR’s tv-læge, Peter Qvortrup Geisling, er blevet spurgt, om vampyrbekæmperen gør underværker i nummer to. Heller ikke han er stødt på skriverier i lægevidenskaben, der understøtter påstanden.

Faktisk mener han sågar, at det decideret kan skade kroppens agterspejl.

- Jeg ved ikke, hvad baggrunden for denne opfattelse er, men det passer altså ikke, at man bliver rask af hvidløg i numsen. Der er ofte rifter oppe i endetarmen, så er det virkelig ikke en god idé at smide hvidløg derop, sagde han til Metroxpress for syv år siden.

Effekt eller ej, så tyder det på, at Sarah Grünewalds stemme når at blive klar til det store jubilæumsafsnit i fredagens udgave af ”Vild med dans”.

Man kan som altid følge med på SH.dk, der følger showet live med reaktioner, analyser og meget mere.

Sponsoreret indhold