Kendte25. oktober 2022

Sarah Grünewald indrømmer: Faldt af vandvognen med et brag

"Vild med dans"-darling Sarah Grünewald droppede alkohol sidste år. Det har dog ikke været et snorlige brud med flasken, afslører hun nu
Sarah Grünewald
Det er en ganske appelsinfri Sarah Grünewald, 38, som toner frem på skærmen – og selv til efterfesterne holder hun sig nu fra baren.
 Foto: Dan Mariegaard

28. september sidste år tog Sarah Grünewald en radikal beslutning, da hun besluttede at lade sin indre party girl pensionere og lægge alkoholen på hylden.

I en live på Instagram i aftes gjorde ”Vild med dans”’ førstedame status over de seneste 13 måneder på vandvognen. Og her afslører, at det endnu ikke lykkedes hende at droppe alkoholen helt.

- Jeg vil så sige, jeg har ikke holdt det. Helt. Jeg har haft et tilbagefald, lyder det i liven.

Efter den våde aften faldt hammeren hårdt dagen efter.

- Der i marts måned røg jeg i på røv og albuer. Jeg havde en nat, hvor jeg drak og festede helt igennem hele natten, og det gav mig simpelt hen så mørke tanker dagen efter, indrømmer Grünewald.

Efterfølgende gik det op for hende, at hun befandt sig i en proces, hvor hun somme tider bliver nødt til at træde forkert for at mærke, hvor hun er. Det kan være svært at indvie omgivelserne i, når man er en offentlig person med hundredtusindvis af følgere.

Sarah Grünewald danner nu par med franske Ben.
Sarah Grünewald danner nu par med franske Ben.
 Foto: Dan Mariegaard

Mange mennesker har skrevet til Sarah om deres eget forhold til alkohol og åbnet op over for skærmsilden, og derfor har det været svært for hende også at være åben om sine fejltrin, eller hvis hun har nydt et glas vin hist og her af frygt for at opfordre de forkerte til at nyde de farlige dråber.

Sarah har ikke været "sejlende stiv" siden dengang i marts. Hun nyder stadig et glas i ny og næ, men hun håber, at hun med tiden slet ikke har lyst til det ene glas og helt kan sætte proppen i flasken.

For indtil videre har det været livsændrende for hende.

- Det har gjort, Jeg er begyndt at date mig selv. Jeg er blevet virkelig glad for mig selv. Jeg er blevet enormt ærlig. Jeg kan ikke længere tage røven på mig selv eller snyde mig selv til et godt selskab. Jeg kan ikke længere ikke være god ved mig selv, fordi jeg hele tiden mærker, hvordan jeg har det. Jeg er ikke på flugt længere. Før drak jeg hver weekend og festede. Det var jo også en flugt, fortæller hun.

Sarah Grünewald
Var der fest, var der “Party-Sarah” – her er Grünewald-skønheden til Smukfest i Skanderborgs grønne skov i 2019, hvor der stadig var procenter i bongen.
 Foto: Kasper Wenstrup

Sarah beskriver alkoholen som en ven, hun brugte til at flygte fra sig selv og sine følelser. Det gør hun ikke længere.

- Jeg tror nok, alkohol på latin betyder, at man forlader kroppen, og det giver mening. For jeg syntes, det var rart at forlade kroppen, når man drak. Men når man ikke gør det længere, så bliver man nødt til at være tro mod sig selv. Og det at date sig selv indeholder det, at man passer på sig selv og gør nogle gode ting for sig selv – og det er også fysisk, fortæller hun.

Grünewald har erstattet drukturene med selvforkælelse, som hun finder i sund mad, yoga, daglige havdyp året rundt og saunagus og er generelt mere opmærksom på at forkæle sig selv med ting, der er gode for hende.

- Hvis jeg bliver ked af det, kan jeg ikke flygte nogle steder hen. Så bliver jeg nødt til at deale med det, så derfor sørger jeg for at pleje mig selv, fortæller hun.

Sponsoreret indhold