Kendte11. oktober 2023(opd. 15. oktober 2023)

Sarah Grünewald afslører: Det skal der ske efter "Vild med dans"

Inden længe bliver Sarah Grünewald tidligere "Vild med dans"-vært, og nu løfter skærmsilden sløret for, hvad der skal ske, når hun forlader dansestudiet
Sarah Grünewald
Sarah Grünewald kommer ikke til at kede sig, selv om "Vild med dans"-jobbet er fortid efter den kommende sæson.
 Foto: Dan Mariegaard

Den 24. november er det ikke bare denne sæson af ”Vild med dans”, som slutter. Det er en æra med Sarah Grünewald som sprudlende vært, der er forbi.

Og selv om beslutningen om at stoppe som vært på danseprogrammet føles rigtig nede i maven, så følger der en vis uro med at vinke farvel til den klækkelige værtsløn, som hvert efterår er tikket ind på kontoen.

Det har dog ikke afholdt Sarah fra at lukke døren, for hun er overbevist om, at det er derude, hvor uvisheden lurer, at man udvikler sig mest.

Det fortæller hun i værtskollega Martin Johannes Larsens podcast ”En dag tilbage”.

Helt på bar bund er hun ikke.

Kalenderen er booket med opgaver helt ind i foråret, og så har hun planer om at springe ud som foredragsholder, afslører hun.

- Jeg sidder lige nu og skriver på noget foredrag. Jeg vil rigtig gerne holde foredrag for nogle unge mennesker om alkoholkultur og hvordan vi ligesom skal navigere i den alkoholkultur, som er så present for de unge lige nu og det gruppepres, der er, fortæller hun.

Det bliver ikke et klassisk foredrag, som skal belære de unge om, hvor farligt og dumt det er at drikke alkohol eller hvor hårdt det er at ligge under for det pres, der er fra de ligesindede om at drikke i sociale sammenhænge.

- Jeg vil bare give dem nogle værktøjer til, hvordan man rent faktisk kan komme igennem det. Og også give dem noget håb for, at man godt kan være socialt engageret uden at drikke.

- Det tror jeg, der er nogle, der har brug for at have en frontfigur på. Så det er jeg i gang med at sidde og skrive på lige nu.

Foredraget tager udgangspunkt i Sarahs eget liv og egne erfaringer med alkohol. Hun har tidligere været meget åben om sit overforbrug af alkohol og offentligt erkendt, at hun var alkoholiker, hvorefter hun slet og ret stoppede med at drikke.

Siden har hun fået øjnene op for bevægelsen sober curious, hvor man har et mere reflekteret forhold til alkohol.

Og det er det, hun vil give videre til de unge i sine foredrag.

- For min skyld må alkohol gerne være der, man skal bare drikke af de rigtige årsager. Det tror jeg, der er mange, der ikke gør.

- Jeg tror, der er mange, der drikker for at slukke og flygte og være en del af et fællesskab og af usikkerhed og alt sådan noget.

Det er tydeligvis et emne, der ligger ”Vild med dans”-darlingens hjerte meget nær. Derfor har hun da også valgt ikke at give sig selv en deadline for, hvornår hun drager ud i landet med sit foredrag.

- Jeg vil gerne have, at materialet er ordentligt, før jeg går ud med det, for jeg vil gerne gøre det ordentligt.

Sponsoreret indhold