Kendte29. januar 2024

Sarah Bro: Skulle lære at behandle mig selv med mildhed

Da karrieren blev lagt på hylden, skulle ekssvømmeren lære at snakke pænt til sig selv
Efter svømmekarrieren blev indstillet, har Sarah Bro måtte gentænke mange aspekter af sit liv.
Efter svømmekarrieren blev indstillet, har Sarah Bro måtte gentænke mange aspekter af sit liv.
 Foto: Hanne Juul

Fokus på tid, svømmetag og at imponere en træner. Det var i mange år hele Sarah Bros liv.

Men efter hun for fire år siden lagde svømmebrillerne til side og hoppede op af bassinet for at pensionere sig selv som svømmer, har hun kæmpet med at finde en ro i sig selv og sin krop.

I TV 2-programmet ”Shaolin”, hvor hun sammen med otte andre kendte danskere i 12 dage trænede og levede som Shaolin-masters i Dogapsa-templet i Sydkorea, fortæller hun, hvordan hun altid har haft en følelse af, at hun skulle præstere og vise sin træner, at hun var den bedste.

Siden hun stoppede sin svømmekarriere, har hun kæmpet med den præstationskultur.

– Jeg skulle lære, at alting ikke behøver ikke være elite, det er også godt at behandle sig selv med mildhed og blidhed, siger Sarah Bro

I templet blev den vished styrket ekstra meget.

– Der er noget værdifuldt i fordybelse og at få taget nogle dybe vejrtrækninger og tale pænt til mig selv, siger Sarah Bro.

Sammen med otte andre kendte danskere har Sarah Bro i 12 dage trænet og levet som Shaolin-masters i Dogapsa-templet i Sydkorea.
Sammen med otte andre kendte danskere har Sarah Bro i 12 dage trænet og levet som Shaolin-masters i Dogapsa-templet i Sydkorea.
 Foto: Andre Blinkilde / TV 2

– Jeg har haft en hård retorik over for mig selv, og jeg har presset mig selv hårdt og haft nogle høje forventninger, som tit udmunder sig i en stor skuffelse og mere dårlig snak til en selv, siger den tidligere svømmer til SE og HØR.

Det forsøger hun nu at arbejde med og i stedet leve i nuet.

– Jeg prøver at indlægge større pauser for mig selv i hverdagen. Jeg prøver at lade være med at lave tusind ting på en gang. Når du spiser, så spiser du, når du træner, så træner du, i stedet for, at jeg tager mig selv i at stå og lave en kop kaffe, mens jeg taler i telefon og ser tv-avisen, siger Sarah Bro.

I bassinet er al pres også lagt på hylden, for hun svømmer slet ikke.

– Jeg bader i havet og på ferier. Jeg tror, jeg har svømmet i så lang tid og været så meget i den verden, så jeg synes, det er så fedt at bevæge min krop på andre måder, siger Sarah Bro, der blandt andet er stolt over, at hun har løbet en halvmaraton.

I dag drømmer hun i stedet om at kombinere sin enorme interesse med en uddannelse i kommunikation, hvor hun vil vise mennesket bag Danmarks mange atleter. Det gør hun blandt andet i podcasten ”Øjeblikket”, hvor hun taler med nogle af Danmarks Olympiske stjerner.

Sponsoreret indhold