Kendte 15. december 2021

Sanne Salomonsen efter blodprop: - Jeg føler mig ikke syg længere

Danmarks rock-mamma blev som 50-årig ramt af en blodprop i hjernen. Nu er der gået 15 år, og Sanne Salomonsen er helt på toppen.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var et chok for danskerne, da Sanne Salomonsen fik en blodprop. Hun var kun 50 år gammel, og blodproppen sad i hjernen.

I dag er hun overhovedet ikke syg længere, fortæller hun. Og derfor taler hun nu kun om episoden, når hun som ambassadør for Hjerneskadeforeningen er ude at tale for andre. Det fortæller hun i et interview med femina:

– Dér gør jeg det, fordi jeg kan hjælpe nogen ved at tale om det. Men ellers er jeg nødt til at fjerne mig fra det sygdomsbillede, som har det med at hænge fast. Jeg går ikke rundt og føler mig syg længere. Overhovedet ikke.

Efter Sanne Salomonsen er blevet rask, har hun udgivet et hav af plader og turneret landet tyndt. Alligevel oplever hun stadig, at blodproppen fylder meget i andres bevidsthed.

Det går hende på, fordi hun var gennem en lang og sej kamp med genoptræning, som tog hende ti år. Og samtidig med det hårde forløb, oplevede sangerinden også at gå i overgangsalderen.

– Derfor bliver jeg også stiktosset, når jeg skal høre: “Arh, er hendes stemme nu helt, som den var før?” eller “Kan hun synge så højt som før?” Nej, for jeg har ikke taget så meget som ét hormon, siger Sanne Salomonsen.

Artiklen fortsætter under billledet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Sanne er på toppen og føler sig som en 37-årig indeni, fortæller hun. (Foto: Dan Mariegaard)

Hun understreger derudover, at kvinders stemmer har det med at ændre sig og blive dybere i takt med, at de bliver ældre.

– Min måde at performe på i dag passer til den kvinde, jeg er i dag. Og den måde, min stemme lyder på, lyder som den kvinde, jeg er i dag.

Sponsoreret indhold