Kendte9. juli 2020

Sangerinden Paloma Faith: Jeg måtte ikke kysse en sort mand

Paloma Faith nægtede at indspille en ny musikvideo, efter pladeselskabet protesterede mod, at hun kyssede en sort mand
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega529752_031.jpg
 Foto: MEGA

Den britiske sangerinde Paloma Faith har været kendt i England, siden hun brød igennem i 2009 med nummeret "Stone Cold Sober", men et amerikansk gennembrud skulle vise sig at være en smule sværere.

I et interview fra juni måned fortæller den 38-årige sangerinde, at hun tilbage i 2014 blev bedt om at genindspille musikvideoen til balladen "Only Love Can Hurt Like This", hvis den skulle bryde igennem hos et amerikansk publikum.

Det skriver Daily Mail.

I musikvideoen deler Paloma en række hede kyssescener med en barndomsven fra Uganda, men kyssescenerne var altså for meget for en amerikansk producer.

En mand fra et amerikansk pladeselskab gav hende besked om, at "USA ikke vil købe en sang med en hvid kvinde, der kysser en sort mand på den måde".

Den udmeldning betød, at Paloma Faith måtte tage en beslutning om, hvad hun helst ville. Tjene penge eller holde fast i den oprindelige musikvideo.

- Hvis jeg brød igennem i USA og tjente masser af penge som et resultat af det, velvidende at jeg genindspillede videoen, så den ikke var med et blandet forhold, så ville jeg ikke kunne leve med mig selv. Jeg vil ikke have den slags penge. Det er beskidt, siger hun.

Artiklen fortsætter efter billederne...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2020-07-08_kl._10.04.12_0.png

Scenerne fra videoen, der åbenbart var for meget for det amerikanske publikum. (Foto: RCA)

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2020-07-08_kl._10.04.51.png

Paloma Faith og barndomsvennen i musikvideoen til "Only Love Can Hurt Like This". (Foto: RCA)

Hun tilføjer desuden, at manden fra pladeselskabet, der gav hende denne udmelding, var en højprofileret afroamerikansk mand, men det afholdte ham altså ikke fra at fortælle hende, at det ikke var klogt at have en sort mand med i musikvideoen på den måde.

- Jeg vil bryde igennem i USA på mine egne termer, sagde hun til plademanden, som efterfølgende fløj hende hjem til England igen, og siden da hørte hun aldrig fra pladeselskabet igen.

Det helt store amerikanske gennembrud lykkes ikke for Paloma Faith, men hun er fortsat optimistisk omkring muligheden for at slå igennem i staterne.

- Der er stadig tid, lyder det fra sangerinden.

Se musikvideoen, som Paloma Faith nægtede at ændre:

Sponsoreret indhold