Kendte6. november 2023

Sanger Isam B langer ud efter TV 2-journalist Jotam Confino: Nu svarer han igen

De grusomme begivenheder, der lige nu foregår i Israel og Palæstina, har fået stærke følelser frem verden over – det gælder også blandt kendte ansigter i Danmark
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Martin Hvidt fra SDU forklarer her, hvorfor Israel og palæstinenserne er i krig igen. Video: Mathias Andersen
 Video: SE og HØR

Læs også: Gustav Salinas: Samler penge ind til palæstinensiske børn i Gaza

Sociale medier har de seneste uger været fyldt med holdninger på den ene og den anden side - og fra dem midt imellem - og med i debatten er blandt andre sanger Isam B, der har det borgerlige navn Isam Bachiri.

Senest har han delt opfordringen om at boykotte TV 2. Opfordringen kommer fra en blot syv dage gammel Instagram-profil, der er utilfreds med dækningen af de voldsomme begivenheder i Gaza og Israel.

Journalister verden over har siden det Hamas-ledede angreb mod Israel den 7. oktober dækket situationen, hvor over 9000 personer er døde i krigen mellem Israel og Hamas. En af dem er den danske Jotam Confino, der er freelance journalist for blandt andre TV 2.

Og det er netop TV 2’s brug af Jotam Confino, der kritiseres i et af de opslag, som sangeren, der også er kendt fra gruppen Outlandish, har delt på Instagram.

Isam B langer ud efter TV 2 Journalist
Isam Bachiri holder ikke igen, når han på sociale medier ytrer sine holdninger til både regeringens og mediernes håndtering af konflikten mellem Israel og Palæstina.
 Foto: Thomas Laursen

“Vi opfordrer jer til at boykotte TV 2 Nyhederne så længe de fortsætter med at bruge deres såkaldte journalist, Jotam Confino”, står der i opslaget, som Isam B har delt i en story.

Til opslaget har sangeren selv skrevet "Stop dæmonisering og dehumanisering af os."

Jotam Confino kritiseres i opslaget for at være ensidig og partisk, og derfor mener man ikke, at TV 2 bør bruge ham i deres dækning.

Opfordringen fra Isam B har fået Jotam Confino til tasterne på det sociale medie X.

“Du er ret vild, Isam B. Først nægter du at kalde Hamas for en terror organisation, selv om de har voldtaget kvinder, halshugget børn og brændt familier levende – det må stå for egen regning – men nu bruger du så din platform til at opfordre til boykot af mig og TV 2 pga. “partiskhed og støtte til Israel.” Det er så grotesk, at jeg ikke engang har ord for det, skriver han som svar på kritikken.

Jotam Confino skriver yderligere, at han siden Isam B’s opslag har måttet bruge tid på at blokere had, racisme og trusler i sin indbakke.

SE og HØR har foreholdt TV 2 kritikken

Har TV 2 Nyhederne gjort sig overvejelser i lyset af den kritik, der er kommet i forhold til Jotam Confinos dækning?

– Med hensyn til Jotam så er vores opmærksomhed på, hvorvidt han kan holde balancen i den journalistik han udøver for os, og her har vi absolut ingen grund til at betvivle, at han formår at være kritisk for begge parter i den her konflikt, så vi er kun tilfredse med det arbejde, han udfører, siger nyhedschef for TV 2 Nyhederne, Jacob Kwon til SE og HØR.

– Vi har forståelse for, at der er rigtig stærke følelser forbundet med den her konflikt. Det har der altid været, og det er der igen nu, og derfor er der også personer, som forsøger at miskreditere Jotam, i det her tilfælde, men faktisk også andre folk, der arbejder med den her konflikt. Vi fokuserer på, om den journalistik, vi laver, er sandfærdig og neutral, og om den er kritisk overfor begge parter, og der har vi ikke nogen grund til at være kritisk hverken overfor Jotam eller andre, der arbejder med den her konflikt.

Hvad gør TV 2 for at sikre en upartisk dækning af den her konflikt?

– Vi forsøger så vidt muligt at holde os til fakta og at viderebringe oplysninger om ting, der er sket eller om udtalelser, der er faldet fra begge parter, og så forsøger vi jo at verificere de oplysninger, som kommer frem, så godt som muligt og så videreformidle dem. Det er i virkeligheden vores opgave, som det også er det i andre journalistiske sager.

Siden angrebet 7. oktober har Jotam Confino modtaget meget kritik for sin dækning. Det har han tidligere fortalt til Journalisten.

Han flyttede til Israel som 27-årig for at arbejde som journalist. Selv er han af jødisk oprindelse på sin fars side, men ifølge ham gør det ikke en forskel på journalistikken, forklarer han.

”Enhver, der lytter til mig, kan jo høre, at jeg ikke dækker med en sympati for nogen side overhovedet. Tværtimod. Jeg er sindssygt kritisk i alt, hvad jeg laver over for Israel. Jeg fremlægger fakta, og jeg kunne aldrig finde på at fremlægge noget, som ikke var rigtigt. Så det er en meget utaknemmelig opgave, har han sagt til fagbladet om at han både får beskyldninger fra den ene og den anden side af konflikten.

Det slet ikke første gang, at Isam B melder sig ind i debatten om konflikten mellem Israel og Palæstina, som har foregået i årevis. I 2014 lavede han og Outlandish blandt andet en støttesang til de palæstinensiske ofre for konflikten, ligesom han gentagne gange har udtalt sig til medier både før og efter angrebene i Gaza.

Sanger Isam B. har ikke svaret offentligt på Jotam Confinos tweet fra mandag morgen.

Læs også: Nidal har familie i Gaza: - Jeg er holdt op med at spørge, hvordan de har det

Sponsoreret indhold