Sandra Toft i topform: Pænt plankeværk

Yes!Med 31-årige Sandra Toft mellem stængerne har Danmark gode chancer for succes på hjemmebane.

Yes!Med 31-årige Sandra Toft mellem stængerne har Danmark gode chancer for succes på hjemmebane.

(Foto: Ritzau Scanpix)

Med en imponerede redningsprocent på 48 var Sandra Toft her, der og allevegne i målet mod Montenegro, og hun efterlod dermed Balkan-skytterne med en umulig opgave.

Dermed er vejen banet for videre danske avancement ved EM på hjemmebane, ikke mindst takket være kampens spiller, som til daglig agerer plankeværk i den franske klub Brest Bretagne Handball.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sandra Toft fik sin debut på landsholdet i 2008 og stod i begyndelsen i skyggen af Karin Mortensen, men det er slut nu. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Succesen falder på et tørt sted for den 174 centimeter høje målvogter fra Gribskov, for både 2019 og 2020 har været tumultariske på hver deres måde.

Single igen

I slutningen af 2019 blev Toft skilt fra sin mand, Kim Galsgaard, som hun giftede sig med på en strand i Tyrkiet i 2016. Og det gavnede ikke ligefrem julestemingen. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter spilletid i Holstebro, Esbjerg og Norge rykkede målmanden til Frankrig for at holde målet rent. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Det var lige før jul sidste år. Det er, som det nu engang er. En skilsmisse er en skilsmisse, og det er ikke så meget anderledes end for så mange andre, forklarer singlepigen til BT.

I år er det så pandemien, der har vendt op og ned på den seje sjællænders liv. Udlandsdanskeren flygtede hjem til sin mor, da det gik helt galt i Frankrig i foråret, mens Brest Bretagne forsøgte at overbevise danskeren om, at nedlukningen kun ville vare to uger, og at spillerne skulle blive i landet.

– Jeg siger bare “no way”. Jeg skal hjem, jeg skal ikke sidde i en lejlighed i Frankrig alene og sidde tre måneder, før jeg kunne komme hjem. Jeg købte en flybillet og skyndte mig hjem, fortæller Sandra Toft, som dermed boede hos sin mor fra marts og til slutningen af juni. Noget, hun ikke har gjort, siden hun var 17 år.

Millimeter fra døden

Modstand er dog ikke nyt for Danmarks absolutte nummer ét på kassen, for det er faktisk heldigt, at Sandra Toft overhovedet er i stand til at tage med hænder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter spilletid i Holstebro, Esbjerg og Norge rykkede målmanden til Frankrig for at holde målet rent. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Den 23. april 2009 var målmanden ude for en voldsom soloulykke, da hun mistede herredømmet over sin bil på vej fra Sjælland til sin daværende klub, Team Tvis Holstebro.

– På mirakuløs vis slap hun fra ulykken med livet i behold, men med flere alvorlige kvæstelser. Hun har brækket en knogle i nakken og har begge arme og hænder i gips på grund af eventuelle brud. Desuden har kroppen fået mange knubs og rifter. Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvornår hun kan vende tilbage til håndbolden, lød det dengang fra hendes klub, og det er efterfølgende kommet frem, at Toft var fem millimeter fra at blive lam fra halsen og nedefter, da hun brækkede en nakkehvirvel ved uheldet. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den napper jeg! (Foto: Ritzau Scanpix)

Allerede september samme år fik hun dog comeback på håndboldbanen, og hvem ved, måske bliver denne december en guldfest værdig.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close