Kendte17. januar 2022

Sabrina støtter Christian: Vi har et traume sammen

Eriksen var usikker, da han første gang legede med sønnen efter hjertestoppet. Kun på grund af kærestens velsignelse spiller Danmarks 10’er snart videre
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter fem minutter som død genstartede Christian Eriksen livet 12. juni.

Men for en stund skulle han lære, at alting nok skulle virke, som det gjorde før den ubegribelige finlandskamp i København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/eriksen_6.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

I 10 år har Christian Eriksen, 29, fra Middelfart og Sabrina Kvist Jensen fra Tommerup været sammen.
Det har indtil videre udmøntet sig i en søn på tre år, Alfred, og en datter, der lige er fyldt et år. (Foto: Ritzau Scanpix)

Bare at lege med ungerne i hjemmet i Odense, hvor familien tilbragte store dele af sommeren, var forbundet med usikkerhed.

– Bare det at løbe rundt i stuen med Alfred, det var sådan … kan jeg? Kan jeg ikke? Der var mange små ting, som virkelig skulle bearbejdes.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/eriksen_1_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Heldigvis skyndte Simon Kjær, 32, og Kasper Schmeichel, 35, sig at tage sig af Sabrina, mens Christian Eriksen lå på græsset og kæmpede for sit liv midt i kampen mod Finland. (Foto: Ritzau Scanpix)

Jeg har ringet til lægerne en del gange og spurgt “er det her okay?”, fortæller landsholdsspilleren i det store DR-interview, han gav i sidste uge.

I tykt og tyndt

Med på sidelinjen hele vejen var selvfølgelig Christians forlovede, Sabrina Kvist Jensen.

Det fasttømrede fynske par har været igennem tykt og tyndt sammen de seneste 10 år – og hun siger også god for midtbanemagikerens planer om at vende tilbage til fodbold på højest mulige niveau.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/eriksen_4_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Sabrina er ikke typen, der selv fører sig frem, men hun står altid trofast ved sin mands side – her til royalt bal på Christiansborg Slot i 2016. (Foto: Dan Mariegaard)

Men lige efter hjertestoppet var fodbold ikke noget, Sabrina brød sig om at kigge på. Heller ikke Danmarks kampe ved EM.

– Sabrina sagde flere gange, at vi ikke skulle se det.

Mod Belgien var jeg stadig på sygehuset, og der kunne jeg ikke lade være. Jeg skulle se den. Det var ikke nemt, for jeg ville være med, fortæller Eriksen.

Sabrina havde sidste ord

Forhåbentlig kommer han til at spille mange flere end de 109 landskampe, det allerede er blevet til.

Det er hans familie også helt afklaret med.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/eriksen_3_1.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Det fynskfødte par har et hus i Hunderup-kvarteret i Odense, hvor de boede sidste sommer, mens resten af landsholdet spillede EM færdig. (Foto: Lars H. Laursen)

– Som Sabrina siger: Hvis vi gør det, så gør vi det rigtigt. Det har også været en ekstra støtte, at man kan føle, at de støtter mig.

Hvis Sabrina havde sagt, at det var slut, og hun ikke ville have, at jeg spillede fodbold mere, så havde det været en helt anden og meget mere ubehagelig situation.

– Selvfølgelig har vi et traume sammen, fra hvad der skete den 12. juni, men efterfølgende har vi heldigvis fået bygget det op til, at Sabrina også stoler på, at når jeg tager ned og træner et par timer, så kommer jeg også tilbage igen, siger Christian.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/eriksen_2_2.jpg
 (Foto: Hans Arne Vedlog)

– I starten var det lidt sjovt, for selve ICD-enheden skal også gro fast. Så den hoppede lidt, når jeg løb. Det skulle jeg lige vænne mig til.
Men som det er nu, hvor den sidder fast, er der intet, der begrænser mig, siger Christian, der forhåbentlig snart er tilbage i den rød-hvide trøje. (Foto: Hans Arne Vedlog)

Selv er Christian fuldstændig tryg ved, at hjertet nok skal holde til mange flere ture i manegen.

Og han håber, at andre også vil holde op med at frygte for hans velbefindende.

– Den idé om, at jeg falder om igen, skal jeg have væk fra folk.

Det skal ikke være det, som folk tænker på, lyder opfordringen fra manden, der blev den mest googlede sportsudøver i hele verden sidste år.

Sponsoreret indhold