Kendte 4. april 2021

Sådan vil Susanne Lana dø: Cyanid på scenen

Sangerinden tror på reinkarnation – og hun vil bare brændes og smides i skraldespanden, når hun er væk
(Foto: Lars Horn)

Når Susanne Lana, der fylder 75 år 4. april, ikke er her længere, skal der ikke bruges mange penge på en storslået begravelse. I stedet har hun en klar opfordring til sine efterladte: “Brænd mig, og smid mig i skraldespanden”. Dansktopstjernen håber faktisk, at hun dør på scenen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Jeg er glad for livet. Men jeg har sagt, at den dag jeg dør, skal jeg ikke have en dyr kiste. Jeg skal brændes, og de kan smide mig, hvor de vil. De kan grave mig ned i skoven – jeg er skideligeglad. De kan sgu smide mig i skraldespanden, jeg kommer nok ikke op alligevel. Det skal ikke være så dyrt at komme herfra. Det er dyrt nok at være her, siger den 75-årige dansktopsangerinde, da SE og HØR møder hende i hjemmet i Allingåbro på Djursland.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Sådan så det ud, da Susanne Lana gav den gas på scenen i DR Byen i 2010. (Foto: Claus Poulsen)

– Hvis jeg selv kunne bestemme over min død, så skulle jeg dø på scenen. Jeg kan bare tage en cyanid (giftpille, red.) på scenen, og så er det slut, siger hun.

Håber på mange år

Lana er meget lidt sentimental eller alvorlig, når hun snakker om døden, selv om hun godt ved, at den kommer inden for en overskuelig fremtid. For nylig fik hun konstateret Alzheimers, og naturligvis håber hun, at hun får mange gode år på jorden endnu.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Eftertænksomheden rammer Susanne Lana – men hun er ikke sentimental. (Foto: Lars Horn)

Grunden til, at Lana ikke ser så alvorligt på døden, er, at hun tror på, at man genopstår som noget andet, den dag man ikke er her længere. Faktisk tror hun, hun har været her før.

Brændt som heks

– Engang jeg var på ferie i Norge med min kæreste på en varm sommerdag, sagde jeg til ham: “Ej, Erik kan du ikke køre derhen til træerne i den lille skov. Jeg er simpelthen så tørstig.” – “Jo,” sagde han. Han har nok bare tænkt, jeg havde været der før. Men så sagde han alligevel: “Hvor vidste du det fra?”. Og det vidste jeg ikke, men jeg kendte det, fortæller Lana, der har sin helt egen teori:

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars Horn)

Her i hjemmet er der masser af sjov og ballade. Blandt andet har Susanne en gine som bartender. (Foto: Lars Horn)

– Jeg er garanteret blevet brændt som heks i 1700-tallet. Det er derfor, jeg er, som jeg er i dag. Jeg er fanden-i-voldsk. Jeg tror på reinkarnation. Der er en mening med, at vi er her, siger hun.

Tror ikke på Gud

Ellers er hun ikke særlig religiøs. Overalt i hjemmet står der buddha-figurer, men det er bare for synets skyld.

– Jeg har Jehovas Vidner rendende hele tiden. Jeg siger til dem: “Ved I hvad, jeg tror ikke på Gud. Men jeg tror, der er mere mellem himmel og jord, som ikke kan forklares”, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars Horn)

Her i hjemmet er der masser af sjov og ballade. Blandt andet har Susanne en gine som bartender. (Foto: Lars Horn)

Men er der noget, Susanne tror på, så er det dyrevelfærd. Så meget at hun faktisk vil donere alt til dyrevelfærd, når hun ikke er her længere.

– Jeg bliver helt dårlig, når jeg ser dyr, der ikke bliver behandlet godt. Jeg kan slet ikke have det. Derfor vil jeg give alt, hvad jeg har, til at dyrene får det bedre. Dyr er de mest uskyldige væsener, og de fortjener at have det godt, siger hun.

Sponsoreret indhold