Kendte 26. april 2018

13 børn blev MISHANDLET i årevis: Sådan har de det i dag

Tilbage i januar blev 13 børn i alderen to til 29 år reddet fra et hus i Perris, Californien, hvor deres forældre havde holdt dem indespærret og mishandlet dem i årevis. Nu er de syv ældste af børnene blevet udskrevet fra hospitalet, og de er nu blevet flyttet til et hus i ”landlige omgivelser”, hvor de skal forsøge at komme sig fysisk og psykisk oven på de mange års prøvelser

Efter at have tilbragt over tre måneder på hospitalet er de syv ældste børn fra den såkaldte Turpin-sag nu langt om længe blevet udskrevet.

De syv børn forlod for præcis en uge siden Corona Regional Medical Center i Californien, hvor de er blevet intensivt behandlet for de fysiske og psykiske skader, som de har været udsat for.

De syv børn, i alderen 18 til 29 år, er nu blevet flyttet til et hus i ”landlige omgivelser”, hvor de nu skal forsøge at komme sig både fysisk og psykisk oven på de mange års indespærring og tortur.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skriver det amerikanske medie ABC News.

De i alt 13 børn fra Turpin-familien blev reddet tilbage i januar, da det lykkedes et af børnene at slå alarm. Da myndighederne ankom til huset, fandt de børnene – i alderen to til 29 år – indespærret i ”mørke rum” og med kæder rundt om hænder og fødder.

Børnenes forældre, 57-årige David Turpin og 49-årige Louise Turpin, blev anholdt og sigtet.

De syv ældste, der i sidste uge blev udskrevet, er desuden blevet genforenet med familiens hunde, som de ikke har set siden deres befrielse tilbage i midten af januar.

Præcis hvor de syv søskende opholder sig, vil ikke blive oplyst, fortæller søskendes advokat Jack Osborn til ABC News.

- De ældste søskende vil betragtes som overlevere og ikke ofre, fortæller advokaten til det amerikanske medie og tilføjer, at børnene drømmer om at uddanne sig og gøre karriere.

Amerikanske David Turpin og Louise Turpin sammen med et af deres i alt 13 børn. Foto: All Over

- De ønsker at blive selvstændige, og de ønsker at gøre ting selv og have et liv, hvor de er ansvarlige for dem selv. Det er målet og det er dét, vi alle arbejder hen imod, siger advokaten til ABC News of tilføjer, at børnene allerede nyder deres frihed.

På deres første dag uden for hospitalet plukkede de blandt andet citrusfrugter, inden at de senere på dagen lavede mexicansk mad og is til dessert. De ældste af børnene har ikke prøvet at køre bil før, men fortæller ifølge advokaten, at de glæder sig til at sætte sig bag rattet. Desuden har børnene også nydt en masse film - noget de ikke fik lov til under deres årelange indespærring. Ifølge advokaten er børnene især begejsret for Star Wars-filmene.

Under et grundlovsforhør i slutningen af januar erklærede 57-årige David Turpin og 49-årige Louise Turpin sig ikke-skyldig i anklagerne om mishandling, indespærring og tortur, men undervejs kom der gruopvækkende oplysninger frem, der indikerede, at noget var helt galt i parrets hjem i Perris, Californien.

Det kom blandt andet frem, at de i alt 13 børn kun fik mad én gang om dagen, og det er da også allerede kendt, at alle børn var fejl- og underernærede, da de blev reddet søndag den 14. januar.

Den 17-årige pige, der formåede at flygte fra huset og slå alarm, lignede således en pige på omkring 10 år.

(Foto: All Over)

David og Louise Turpin nægter sig begge skyldige i alle anklager om mishandling og indespærring. Foto: All Over

I første omgang troede myndigheder også, at alle børn i huset var under 18 år. Det viste sig dog hurtigt, at syv af ofrene er over 18 år, mens det ældste offer altså er 29 år.

Tilstanden hos børnene har været så alvorlig, at deres muskelmasse nærmest var ikke-eksisterende. Den 29-årige kvinde vejede blot 37 kilo, da hun blev reddet af myndighederne. Hun har været indlagt i mere end tre måneder, men er altså én af de børn, der nu er blevet udskrevet og anbragt i et hus sammen med seks af sine ældste søskende.

Under grundlovsforhøret i slutningen af januar kom det også frem, at alle børn blev holdt indespærret og bundet med hjælp fra kæder til senge i mørke rum rundt om i huset.

De blev udsat for vold i form af slag og kvælning – og de var kun i bad én gang om året.

Alle børn har efterfølgende gennemgået omfattende undersøgelser på to lokale hospitaler, hvor de alle har været - og for de yngstes vedkommende stadig er indlagt. Ifølge politiet fra Riverside County bærer børnene præg af både kognitive problemer og neurologiske skader.

- Der er tale om svær fysisk og psykisk vold, udtaler en anklager fra Riverside County ifølge NBC News.

(Foto: All Over)

Familiens 13 børn blev alle holdt hjemme og havde ikke adgang til fx skole. De fik dog lov til at skrive dagbog. Foto: All Over

Det er politiets opfattelse, at den omfattende mishandling begyndte for 17 år siden, mens parret og børnene boede i Fort Worth, Texas. Familien flyttede til huset i Perris i 2014, og mishandlingen har angiveligt fundet sted i alle årene i Perris-huset.

Alle børnene er blevet født på hospitalet, men ellers har familien stort set ikke haft børnene til hverken læge- eller tandlæge. Børnene havde tilmed ikke en fast og sund døgnrytme og kunne ifølge anklageren være oppe hele natten for først at komme i seng ved 4 eller 5-tiden om morgenen.

Børnene fik skoleundervisning hjemme, men kunne ifølge anklageren ikke forklare, hvad politiet var, da de blev reddet søndag.

I begyndelsen af mishandlingen brugte forældrene reb til at binde deres børn fast til sengene. Senere skiftede de til kæder.

Da politiet ankom til huset søndag den 14. januar, fandt de en 22-årig kædet til et møbel. To af de andre børn havde selv vristet sig fri af kæderne.

Under en pressekonference få dage senere afslørede politiet, hvordan myndighederne blev gjort opmærksomme på sagen.

Politiet kunne fortælle, at det var den 17-årige pige, der slog alarm. Pigen havde ifølge politiet planlagt flugten i to år.

(Foto: All Over)

Ifølge politiet bar det yngste barn - en 2-årig - som den eneste ikke præg af fysisk misrøgt. Foto: All Over

Hun sneg sig ud af et vindue kort før solopgang. Forinden havde hun med hjælp fra en mobil, hun havde fundet i huset, taget billeder som bevismateriale til politiet. Billederne viste angiveligt, hvordan de 12 andre børn lå lænket til senge i mørke rum i huset.

- Jeg ville ønske, at vi kunne give en forklaring på, hvorfor sådan en mishandling har fundet sted, men først bliver vi nødt til at hylde den modige pige, der fandt mod til at flygte fra huset og råbe efter hjælp, udtalte politiet på pressemødet få dage efter redningsaktionen.

Billederne, som den 17-årige pige tog i huset, viste ifølge politiet de ”beskidte” omgivelser, som børnene blev holdt indespærret i. Politiet tilføjede under pressemødet, at de blev mødt af et ”forfærdeligt syn”, da politiet ankom til stedet.

Også en udlejer, der tidligere har lejet et hus ud til familien, har fortalt, hvordan huset var beskidt og ødelagt, efter familien havde boet der. Der var blandt andet afføring på gulvtæpperne – og kradsemærker på døren.

Først troede udlejeren, at det måtte være familiens kæledyr, der havde lavet mærkerne, men nu frygter vedkommende, at kradsemærkerne i stedet skyldes de indespærrede børn.

(Foto: All Over)

De 13 børn var alle underernærede og får nu tilført ekstra vitaminer, mineraler og medicin på hospitalet. Foto: All Over

Flere naboer har fortalt, at de ikke anede, at ægteparret havde børn. Flere havde således aldrig set børn i eller omkring huset.

En anden nabo fortæller, at hun havde set børnene og beskrev dem som ”vampyrer”, fordi de var så blege og kun viste sig udenfor, når det var mørkt.

Begge forældre er sigtet for 12 tilfælde af tortur, syv tilfælde af mishandling på en person over 18 år, 12 tilfælde af indespærring og seks tilfælde af børnemishandling.

57-årige David Turpin og 49-årige Louise Turpin har erklæret sig ikke skyldig i alle anklager. De kan se frem til 97 års fængsel til livstid, hvis de kendes skyldige.

Du kan se billeder fra sagen herunder:

David Turpin og Louise Turpin

Sponsoreret indhold