Kendte 25. februar

Russisk tennisstjerne Andrey Rublev med klart budskab på live tv

Den russiske tennisspiller Andrey Rublev leverede et klart budskab efter en tenniskamp i Dubai
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, hvad den russiske tennisstjerne Andrey Rublev synes om Ruslands invasion af Ukraine. 

Den 24-årige tennisspiller leverede nemlig en tydelig besked til det publikum, der så med, da han spillede kamp i Dubai fredag.

Andrey spillede kampen mod tennisspilleren Hubert Hurkacz, og da han havde slået sin modstander, markerede han sit budskab  på linsen af et kamera. 

- Ingen krig, please, skrev han. 

Vi skal passe på hinanden

Efter kampen fik han mulighed for at uddybe sit budskab. 

- Du indser, hvor vigtigt det er at have fred i verden og at respektere hinanden uanset hvad, lød det fra tennisstjernen, der er ranket som nummer syv i verden. 

- Vi burde passe på vores jord og på hinanden. Det er den vigtigste ting overhovedet. 

Rublev, der til hverdag bor i Moskva i Rusland, har modtaget spandevis af vrede beskeder online, efter invasionen af Ukraine torsdag morgen. 

Her indledte Rusland en voldsom militær offensiv mod Ukraine, hvor der blandt andet blev meldt om missilangreb på landets hovedstad, Kiev. 

- I dag er en mørk dag for freden i verden. Vi ser et militært angreb på en fredelig, fri og suveræn nation, lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) på torsdagens pressemøde. 

Se det særlige øjeblik her: 

Sponsoreret indhold