Kendte 25. februar

Russisk operasanger aflyser koncert i Aarhus efter konflikt

Rådmand i Aarhus ville have koncert med Vladimirs Putins russiske operaveninde aflyst, skrev medie
Foto: Hans Punz/AFP/Ritzau Scanpix

Den verdensberømte russiske operasanger Anna Netrebko, der fredag aften skulle have optrådt i Musikhuset i Aarhus, har aflyst sin koncert.

Det oplyser Musikhuset i en pressemeddelelse.

- På grund af den nuværende situation (i Ukraine, red.) besluttede vi at aflyse koncerten i aften. Det er meget triste dage, og vi er dybt bekymrede for alle involverede menneskers velbefindende, lyder det i en udtalelse fra operasangeren.

Hun henviser til konflikten mellem Rusland og Ukraine, der udspiller sig i øjeblikket. Natten til torsdag invaderede Rusland den ukrainske nabo, og der har siden været krigslignende tilstande i landet.

Aflysningen kommer, få timer efter at koncerten først mødte kritik fra rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (R), der ville have den aflyst.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge TV 2 Østjylland er Anna Netrebko ven af den russiske præsident, Vladimir Putin, som hun i flere sammenhænge offentligt bakket op om. Det har været medvirkende til kritikken.

Rabih Azad-Ahmad skrev til både udenrigsministeren og kulturministeren for at få udvidet sanktionsmulighederne og dermed få chancen for at aflyse operakoncerten fredag aften.

- Situationen i Ukraine er historisk og kræver, at vi står sammen om at sige fra. Normalt er jeg fortaler for, at man holder kultur og politik adskilt, men der er intet normalt i det russiske overgreb, og derfor bør vi sætte ind, hvor vi kan.

- Hvis UEFA (Det Europæiske Fodboldforbund, red.) kan flytte Champions League-finalen, bør vi også kunne aflyse forestillinger i Musikhuset, lød det fra rådmanden i en pressemeddelelse.

Operasangeren er dog kommet ham i forkøbet fredag aften.

Sponsoreret indhold