Kendte14. februar 2024

Russell Brand afviser alle anklager om voldtægt på filmoptagelser

Nu reagerer den britiske komiker og skuespiller på de grove anklager om voldtægt på ”Arthur”-settet for 14 år siden
Nu svarer Russell Brand på anklagerne om overgrebet på en statsist på komedien "Arthur" i 2010
Nu svarer Russell Brand på anklagerne om overgrebet på en statsist på komedien "Arthur" i 2010
 Foto: MEGA

LÆS OGSÅ: Voldtægt på filmset: Nye beskyldninger rammer Russell Brand

I november blev der lagt flere voldsomme beskyldninger til i bunken hos den skandaleombruste skuespiller og komiker Russell Brand, da han blev anklaget for yderligere seksuelle overgreb.

En statist, der ligesom han arbejdede med tilblivelsen af komedien ”Arthur” fra 2010, oprettede en civil retssag, da hun mente, at han havde overfaldet og voldtaget hende dengang.

Nu svarer Russell Brand igen og nægter pure at have forgrebet sig på kvinden.

Han mener i stedet, at hun må have en fejlagtig opfattelse af begivenhederne.

Det skriver medier som BBC.

Gennem sine advokater siger Brand, at hele retssagen er ”baseret på falske påstande”, da han i øvrigt ikke har været beruset under optagelserne for over 14 år siden.

Dette var nemlig en del af den kvindelige statists anklager – at komikeren skulle have været synligt beruset på daværende tidspunkt.

Ifølge søgsmålet, som blev indgivet til højesteret i New York for lidt over tre måneder siden, var den britiske stjerne beruset, ligesom han angiveligt lugtede af alkohol og gik rundt med en flaske vodka på settet.

Godt nok spillede han en karakter, som var påvirket af alkohol, men han var ædru i virkeligheden, lyder det fra advokaterne i svaret indgivet tirsdag.

RODRIGO GUERRA/©2010 RAMEY PHOTO 310-828-3445New York,Aug 02, 2010RUSSELL BRAND, HELEN MIRREN & GRETA GERWIN filming their upcoming movie "Arthur" outside Grand Central Terminal in Midtown, Manhattan.PGrg68 *** Local Caption *** - (Mega Agency TagID: MEGAR101030_3.jpg) [Photo via Mega Agency]
Udover Russell Brand medvirkede også ikonet Helen Mirren i filmen "Arthur" for 14 år siden
 Foto: MEGA

Ædru i otte år

I hans svar står der desuden, at kvinden virker ”ude af stand til at skelne mellem skuespil og virkelighed”.

Den anklagende part, som i retsdokumenterne blot er omtalt som ”Jane Doe” for at beskytte sin identitet, da hun stadig arbejdet i branchen, mener, at en overfald fandt sted den 7. juli 2010.

Hun retter også sagsanlægget mod filmstudierne bag produktionen - herunder Warner Bros. Pictures.

Kvinden hævder, at Russell Brand blottede sig for hende og andre af medarbejderne på optagelserne, før han førte hende ind i på et badeværelse, hvor han siden forgreb sig på hende. Dette skulle angiveligt være sket, mens medlemmer af produktionsholdet holdt vagt ude foran døren.

På tidspunktet for optagelserne havde Russel Brand ikke indtaget alkohol eller rørt stoffer i otte år, påstår advokaterne.

Brand er desuden under en række andre anklager om voldtægt, seksuelle overgreb og følelsesmæssig vold i årene mellem 2006 og 2013.

Tidligere har han bedyret, at hans forhold altid har været baseret på samtykke.

Sponsoreret indhold