Kendte4. juli 2024

Ruben Søltoft sætter ord på stressnedtur: Føltes som et nederlag hver morgen

Komikeren blev i 2021 nødt til at trække stikket helt i to år, da stress og angst overrumplede ham og sendte ham ned i et mørkt hul
Ruben Søltoft optrådte i december til DR's "Året der gik"-show. Det skete cirka ni måneder efter, komikeren havde fortalt sine følgere, at han var tilbage efter en pause på to år med stress.
Ruben Søltoft optrådte i december til DR's "Året der gik"-show. Det skete cirka ni måneder efter, komikeren havde fortalt sine følgere, at han var tilbage efter en pause på to år med stress.
 Foto: Lars H. Laursen

Ruben Søltoft har gang i et brag af en sommer med landsholdsfodbold på stadion og et onemanshow, hvor han rejser Danmark rundt.

Læg dertil, at han om få dage er aktuel i programmet ”Verdensmænd – Rubens Hævn” og så står det altså klart, at komikeren i den grad har fyldt op i kalenderen.

Men sådan har det ikke været de seneste år.

Ruben Søltoft gik i 2021 ned med stress, hvilket tog ham lang tid at komme sig over.

Stressfortællingen har været fremme før, men i DR’s program ”Vision” fortæller Ruben Søltoft nu, hvor langt nede han i virkeligheden var.

Efter en travl tid med flere bolde i luften fik en tv-optagelse i Mexico korthuset til at ramle, og Søltoft måtte sygemelde sig på ubestemt tid.

– Jeg er fysisk ikke i stand til at komme ud af sengen. Jeg har sindssygt meget tankemylder og angst. Jeg var slet ikke i stand til at give mig hen til søvnen, fortæller Ruben Søltoft, der understreger, at søvnen netop blev det helt store problem.

– Det var jo en skrækkelig skrækkelig periode. Min krop var i en slags konstant alarmberedskab, og jeg blev chokeret af de mindste ting. Mit nervesystem var fuldstændig fra den. Det var enormt utrygt. Jeg kunne ikke finde ro nogen steder, hverken i min krop eller mit hoved.

En sort periode blev det også bogstavelig talt, da Ruben Søltoft købte mørklægningsgardiner for at gøre lejligheden så lukket som muligt.

– Det føles som et nederlag hver morgen, når solen står op, for det var endnu en nat, jeg ikke kunne falde i søvn. Så jeg prøvede at forlænge natten i håb om, at jeg kunne falde i søvn på et tidspunkt.

Med professionel hjælp lykkedes det heldigvis at komme et lysere sted hen.

I dag er Ruben Søltoft derfor tilbage i fuldt flor, og en ting har han lært af hele forløbet.

– Når jeg fylder kalenderen op med ting, jeg skal arbejdsmæssigt, så fylder jeg også nogle dage ind, hvor jeg ikke skal noget, siger Ruben Søltoft.

Komikeren har lige nu pause på sin standup-tour, men den genoptager han den 31. august, når Bremen Teater får besøg af 36-årige Søltoft.

Sponsoreret indhold