Kendte21. januar 2021

Roskilde Festival reagerer efter kæmpe festival-aflysning

Glastonbury Festival, en af verdens største udendørsfestivaler, aflyste for år 2021 torsdag
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da Glastonbury Festival i England blev aflyst torsdag eftermiddag på grund af coronavirus, fik det nok mange danskere til at tænke på, hvordan det kommer til at gå Roskilde Festival 2021.

Og nu reagerer den danske festival:

- Det er selvfølgelig virkelig trist at høre, at så vigtig og toneangivende en festival som Glastonbury også i år må aflyse på grund af COVID-19, udtaler Roskilde Festivals direktør, Signe Lopdrup, i et skriftligt svar til SE og HØR.

roskilde festival
Roskilde Festival starter for alvor onsdag aften, hvor Drew Sycamore spiller op til dans på Orange Scene klokken 18.00.
 (Foto: Aller Media)

Efter planen kommer festivalgængerne stadig til kunne stå foran Orange Scene igen til sommer. (Foto: Aller Media)

Roskilde Festival slår dog fast, at de stadig holder fast i planerne om at afholde festival i 2021:

- Det har ikke dog betydning for planlægningen af Roskilde Festival, at Glastonbury har aflyst sommerens festival. Sidste år oplevede vi, at det fik mange til at tænke over, om Roskilde Festival så heller ikke kan gennemføres til sommer, men de to festivaler kan ikke sammenlignes så direkte, og desuden er situationen meget forskellig i Danmark og UK. Vi er i tæt kontakt med vores internationale arrangørkolleger, og der arbejdes fortsat frem mod en festivalsæson til sommer på tværs af Europa, udtaler direktøren.

Glastonbury Festival skulle have fundet sted fra 23. til 27. juni. Det er næsten samtidigt med Roskilde Festival, der i år falder 26. juni til 3. juli.

Dog understreger direktøren, at de to festivaler bliver til på to vidt forskellige måder, da Glastonbury festival bygges op over flere måneder, mens Roskilde Festival bygges op på få uger.

- Vi er fortsat forsigtigt optimistiske omkring at afholde Roskilde Festival nummer 50 til sommer, lyder det fra Signe Lopdrup. Hun fortsætter:

- Vi kom langt med planlægningen af 2020-festivalen, så vi skal ikke starte forfra. Og vi kan løbe meget hurtigt, når det handler om opbygningen og hele slutspurten frem mod startdatoen til sommer, hvis myndighederne giver tilladelse til større forsamlinger.

Nu hvor Glastonbury Festival er blevet aflyst, er det dermed andet år i træk, at festivalen må aflyse på grund af coronavirus.

Roskilde Festival har sammen med en række samarbejdspartere sat et studie i gang, så man kan få nogle sundhedsforsvarlige løsninger for festivalen op at stå. De undersøger blandt andet at kombinere hurtigtest og et såkaldt coronapas, hvor en negativ test, en vaccine eller dokumentation for antistoffer i blodet kan give adgang til større begivenheder.

Har man billet til den kæmpestore britiske - og nu aflyste - festival, så kan man få overført sin billet til næste år, så man er sikret et skud festival i 2022.

Roskilde Festival blev som bekendt også aflyst i 2020.

Begge festivaler skulle faktisk have fejret 50-års jubilæum sidste år.

Sponsoreret indhold