Roskilde Festival bliver en tredjedel færre grundet corona

Corona-krisen kradser. Også hos Roskilde Festival. 

I år skulle den ikoniske festival ellers have fejret 50-års fødselsdag, men i stedet må Roskilde Festival fyre 17 medarbejdere. Det bekræftes i en pressemeddelelse, som netop er sendt ud. 

Festivalen har i forvejen ikke genbesat ledige stillinger, og dermed er organisationen blevet en tredjedel færre, siden corona gjorde sit indtog i landet i foråret. 

Artiklen fortsætter under billedet

Det er endnu uvist, om Roskilde Festival kan afholdes i 2021. Foto: Aller Media DK

- Siden nedlukningen i foråret har vi arbejdet fokuseret på at nedbringe omkostningerne, ved at stillinger, der er udløbet, ikke er blevet genbesat. Men det står nu klart, at det ikke er nok, siger Signe Lopdrup, der er administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen i pressemeddelelsen.

Af pressemeddelelsen fremgår det, sparerunden ikke får konsekvenser for, hvorvidt festivalen kan gennemføres i 2021, hvor den er planlagt til at løbe af stablen fra 26. juni til 3. juli.

Festivaldirektøren fortæller, at de er ved at planlægge næste års festival, som dog ikke kommer til at være, som den plejer:

- Vi forventer at holde Roskilde Festival i 2021. Men det bliver nok ikke på den måde, som vi plejer at gøre det. For verden er en anden, og situationen flytter sig hele tiden, skriver Roskilde Festival på sin hjemmeside.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close