Kendte6. august 2023

Rørt Clara havde fætteren med i ånden: - Husk, at det er Hugo, I klapper for

Hugo Helmig skulle have spillet på rigtig mange af sommerens danske festivaler, før han på tragisk vis gik bort sidste år. Nu hyldes han endnu engang af en stærkt berørt Clara Toft Simonsen
Roskilde Festival 2023
Clara Toft Simonsen - professionelt kendt som Saint Clara - har haft en travl sommer. Særligt ét nummer har været svært at komme igennem ude på landets scener.
 Foto: Gregers Overvad

Ét særligt nummer har været svært for Clara Toft Simonsen – med kunstnernavnet Saint Clara – at gennemføre uden tårer, når hun har været rundt på sommerlandets scener.

Nemlig det stykke musik, som hun har skrevet både om og til afdøde Hugo Helmig.

Ligesom det var tilfældet på Arena-scenen på Roskilde Festival, så er det endnu engang en tydeligt rørt Clara, der stod på scenen på Smukfest søndag.

Også her var der optræk til våde øjne, da setlisten nåede frem til “Boys Don’t Cry”, som er dedikeret til hendes fætter Hugo Helmig. Hele Helimig-familien måtte som bekendt pludselig sige farvel til den alt for unge mand sidste år.

Jeg føler, hver gang, jeg spiller den her sang, så har jeg ham med

Saint Clara om sangen til sin afdøde fætter 

– Den næste sang skrev jeg sidste år, da min fætter - Hugo - gik bort. Han skulle have spillet rigtig mange festivaler, og han skulle have spillet mange, mange år frem, og det kom han desværre ikke til, fortalte Clara Toft Simonsen med grødet stemme til publikum, der var mødt op ved scenen The Hood.

X Factor 2019Opgavebeskrivelse: X Factor live Navne: Sofie Linde, Oh Land, Blachman, Ankerstjerne + deltagerne Tid: 19.00Sted: ’X Factor’-studiet, Priorparken 230, 2605 BrøndbyJournalist på opgaven Laura Dalgård Hansen Nikolaj Bonde
Hugo Helmig mistede livet i en alder af 24 år i november
 Foto: Dan Mariegaard

– Jeg føler, hver gang, jeg spiller den her sang, så har jeg ham med. Så når I klapper, er det vigtigt, I ved hvem, I klapper for. Det er Hugo, sagde hun, inden nummeret begyndte.

Hugo Helmig blev kun 24 år gammel.

Også på Roskilde Festival for lidt over en måned siden, var det svært for 22-årige Clara at komme igennem ”Boys Don’t Cry” uden et par pauser til at tørre øjnene. Dengang sagde hun:

– Hugo kommer aldrig til at spille Roskilde, og jeg var i tvivl om jeg skulle spille denne sang, men på den måde er han med, selv om han ikke er her mere.

Clara er kusine til Hugo Helmig, der mistede livet den 23. november sidste år.

Sponsoreret indhold