Kendte20. november 2015

Nu er det slået fast: Rødhårede er bare mere overlegne

Undersøgelse foretaget på Aalborg Universitet og af britiske-amerikanske forskere viser, at det lille gen, der giver flammende rødt hår, har en række ekstraordinære egenskaber.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/14.01400180.jpg
 Foto: All Over

Mange rådhårede har nok oplevet at blive mobbet på grund af deres hårfarve.

Men de rødhårede bør på ingen måder være kede af deres særprægede lokker – for det er nemlig dokumenteret, at rødhårede er genetisk overlegne, og at de for eksempel er mere modstandsdygtige over for nogle former for smerter.

Det skriver Illustreret Videnskab.

Det er forskere på Aalborg Universitet, der har undersøgt det lille gen MC1R, der giver flammende rødt hår. Og her kan forskerne altså konkludere, at folk med rødt hår ikke bare har et iltert temperament, som skrønen ellers fortæller.

Næh… har du flammende rødt hår, er det også videnskabelig dokumenteret, at dine smertesanser er markant anderledes.

For hvor du som rødhåret reagerer stærkere på nogle typer smerter – for eksempel tandsmerter og ekstrem kulde – er der andre typer smerter, som du ikke føler nær så markant.

https://imgix.seoghoer.dk/14.01400035.jpg
 (Foto: All Over)

Kun omkring to pct. af Jordens befolkning er rødhåret. Foto: All Over

Det er for eksempel, hvad angår stik, pres – og så den brændende fornemmelse, når du får chili, wasabi eller andre stærke sager i munden.

Den danske undersøgelse, der stammer fra 2012, bliver suppleret med resultater, som britisk-amerikanske forskere er kommet frem til. De har nemlig undersøgt rødhåredes intelligens. Forskere mener nemlig, at der er en klar sammenhæng mellem det røde gen MC1R og undergrupperne MC2R, MC3R og MC4R. Kort fortalt betyder dette, at det røde gen kan have en positiv effekt på ens intelligens.

De britisk-amerikanske forskere har da også kunnet fastslå, at rødhårede har fire gange højere sandsynlighed for at blive administrerende direktører end alle os andre.

Er man rødhåret, er man endda en sjældenhed. Kun omkring to procent af verdens befolkning har den flammende hårfarve.

Sponsoreret indhold