Kendte15. december 2022

Rock Nalle er død – han blev 79 år

Den ikoniske musiker Rock Nalle med det borgerlige navn Roland Lyhr Sørensen er død
Rock Nalle er død efter længere tids sygdom.
Rock Nalle er død efter længere tids sygdom.
 Foto: Kim Haugaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Den ikoniske musiker Rock Nalle er død i en alder af 79 år gammel.

Det oplyser We Do Music i en pressemeddelelse, som de har delt i et Facebook-opslag.

Han sov stille ind i sit hjem i Odense 14. december. Han efterlader sig to børn, venner, kollegaer og ikke mindst en imponerende karriere.

We do Music oplyser, at Roland Lyhr Sørensen, som var Rock Nalles borgerlige navn, vil blive begravet 22. december, og begravelsen vil blive afholdt for de nærmeste venner, kollegaer og familie på Assistentskirkegården i Odense.

Han havde i flere år kæmpet med lungesygdommen KOL og Parkinson, som forværres med tiden. Og han har for nylig også været ramt af en lungebetændelse, der ikke gjorde hans helbred bedre.

Derfor valgte han også tilbage i sommeren 2022 at indstille musikkarrieren.

Rock Nalles karriere startede tilbage i 60'erne med bandet The Teddy Bears, og gennembrudshittet kom i 1966, da han med sin vuggestueven fra Odense, Johnny Reimer, udgav en dansk version af Wilson Picketts "In The Midnight Hour".

Rock Nalles helt store hits er sange som "Gamle Fru Olsen" og "Min Fars Roemark I Skjern".

I 1980 udkom hittet "Amanda", som var en sang, Nalle havde fået af Kim Larsen i bytte for et par af Rock Nalles sko, som Larsen havde forelsket sig i.

Efter nogle år med rod i privatlivet og stofmisbrug gjorde han comeback i 1996, og siden er det blevet til over 1000 koncerter og utallige udgivelser.

– Jeg er meget taknemmelig for de vidunderlige oplevelser, som jeg har fået igennem musikken – både i svære og gode tider, udtalte Rock Nalle i sommer.

Ønsker man at dykke ned i Rock Nalles brogede karriere, kan man besøge Rock Nalle Museum i Hørve på Sjælland.

Sponsoreret indhold