Kendte19. juni 2020

"Ringenes Herre"-skuespiller død

Sir Ian Holm er død i en alder af 88 år - han er bedst kendt for at spille hobitten "Bilbo" i "Ringenes Herre"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ianholm.jpg
 Foto: Mega

I en alder af 88 år er den engelske stjerneskuespiller Sir Ian Holm gået bort.

Det oplyser hans agent til The Guardian.

Skuespilleren var nok mest kendt for at have spillet hobitten "Bilbo" i "Ringenes Herre", men har også en lang række andre store roller bag sig som eksempelvis "King Lear" I Shakespeares stykke af samme navn.

- Det er med stor sorg, at jeg må meddele, at sir Ian Holm er gået bort denne morgen i en alder af 88 år. Han døde fredfyldt på hospitalet omgivet af sin familie.

- Charmerende, venlig og voldsomt talentfuld - vi kommer til at savne ham, siger Sir Ian Holms agent, som tilføjer, at sygdommen, der tog livet af skuespilleren, er relateret til parkinsons.

sceneskræk

Sir Ian Holm var klassisk trænet skuespiller, hvor han i begyndelsen af sin karriere ofte trådte på de skrå brædder.

Det endte dog noget brat i 1976, da den allerede på det tidspunkt anerkendte skuespiller fik sceneskræk. Det blev overgangen til det store lærred, som også viste sig at være et sted, hvor skuespilleren kunne brilliere.

Holm har vundet en Bafta-pris, og var nomineret til en oscar for rollen som Sam Mussabini i filmen fra 1981 'Chariots of fire'.

ærlig om affærer

Bedst som det så ud til, at karrieren var i sit efterår, fik Sir Ian Holm rollen som "Bilbo" i "Ringenes Herre", og pludselig kendte en hel ny generation af filmgængere skuespilleren.

Efter "Lord of the Rings"filmene kom Holm i 2004 med en autobiografi, hvori han ikke lægger låg på sit noget celebre privatliv. Bogen blev af mediet Daily Mail døbt 'Lord of the flings' på grund af de mange sidespring, han beskriver i bogen.

Sir Ian Holm blev født i 1931 i Essex i England og efterlader sig sin kone Sophie de Stempel samt fem børn fra andre ægteskaber. Holm nåede at være gift i alt fire gange.

Sponsoreret indhold