Kendte28. oktober 2023

Rikke er ude af "Den store bagedyst": Måtte sadle om i sidste øjeblik

Macaronbagning og fondantarbejde er ikke Rikke Imers spidskompetencer, og derfor blev det hende, der i denne uge måtte forlade "Bagedyst"-teltet
Smilede blegnede hos den ellers altid smilende Rikke Imer (til venstre), da denne uges udfordringer var discipliner, som hun ikke var specielt øvet i.
Smilede blegnede hos den ellers altid smilende Rikke Imer (til venstre), da denne uges udfordringer var discipliner, som hun ikke var specielt øvet i.
 Foto: DR

LÆS OGSÅ: "Bagedyst"-Thomas brød med Jehovas Vidner: Jeg skal finde mig selv

I denne uges udgave af bagebaskeren "Den store bagedyst" blev det 36-årige Rikke Imer fra Aalborg, der blev sendt hjem af Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen.

Hendes farvestrålende macarons lignede mere makroner, eller med hendes egne ord bao, og hendes cartoonkage sad ikke i skabet, og også da det kom til mesterværket, afslører Rikke over for SE og HØR, at hun måtte sadle om i sidste øjeblik:

– Jeg havde et kæmpe ønske om at lave en dartskive i 1:1-kagen, så jeg havde prøvet og prøvet og prøvet og prøvet, og først to dage inden, vi skal bage, der bliver jeg nødt til at sadle om, genkalder Rikke, der altså endte med at bage et makeupskrin.

– Jeg får jo ikke øvet det, jeg vil og skal, erkender hun om det, som hun selv betegner som en "nedsmeltning hjemme i køkkenet".

Rikke har da også fuld forståelse for, at det var hende, der måtte folde forklædet sammen og forlade teltet, men hendes exit gjorde alligevel ondt:

– Da jeg røg ud, blev jeg fuldstændig heartbroken over ikke at skulle være med mere. Ikke fordi jeg ikke vandt, men mere fordi: "Øv, nu skal jeg ikke det her, der er så fedt mere". Det føltes som at blive slået op med af en teenagekæreste, hvor det kom helt bag på en.

Satser på det søde liv

Men selv om eventyret i bageteltet er slut, så vinker Rikke Imer bestemt ikke farvel til bagningen. Hun har nemlig sagt sit job som socialrådgiver op for at hellige sig tilværelsen som selvstændig:

– Jeg vil rigtig gerne lære andre mennesker, hvor sjovt det er at stå i et køkken og lave chokolade og flødeboller og bage. Og at alle godt kan finde ud af det, fortæller hun om sin forretningsplan.

Og skulle der stå nogle potentielle kunder derude, der gerne vil lære at bage macarons, kan man trygt hyre Rikke ind, forsikrer hun:

– Jeg har lavet det nogle gange siden, og det er gået som smurt. Hvis bare der er en opskrift, man kan følge, siger hun med et grin.

Du kan se "Den store bagedyst" hver lørdag klokken 20 på DR1 og DRTV.

Sponsoreret indhold