Rent vanvid? Far lader sine børn lege med kæmpe slanger

De små børn elsker at lege med slanger, men spørgsmålet er, om det er forsvarligt?

De små børn elsker at lege med slanger, men spørgsmålet er, om det er forsvarligt?

Foto: Barcroft TV

De fleste forældre lader gerne deres unger lege med plastikpistoler og plastiksværd.

Men amerikanske Eric LeBlanc har et ganske andet stykke legetøj, der i de flestes øjne er det rene vanvid.

Den 43-årige far lader nemlig sine tre børn – Erica, 3, Larry, 4, og Katie, 7 – lege med kæmpestore slanger – og han er overbevist om, at det slet ikke er farligt for ungerne, selv om de har prøvet at blive bidt af de store reptiler.

- Det værste bid, som min datter har fået, stammede fra en skæggagam, siger den reptilglade Eric og tilføjer:

- Min søn blev bidt i panden af en python, da han var omkring to år gammel. Han åbnede buret lige efter mig og forskrækkede simpelthen slangen – den sprang op og bed ham på næsen.

Men trods dét er faderen – der blandt andet ejer en 5,7 meter lang python, som ungerne naturligvis også leger med – overbevist om, at slangerne er de perfekte kæle- og legedyr.

- De er de perfekte kæledyr. De har ikke lopper, og de kræver ikke så meget, så du behøver ikke tage dem til dyrlægen som ofte som med for eksempel en hund eller en kat.

- Jeg har Shelby, en syv år gammel albino netpython – det er en af verdens største slangearter, siger Eric LeBlanc, der godt er klar over, at jo større slange, des større hugtænder.

- Selvfølgelig har store slanger store tænder, så det er farligt – men Shelby er meget fredsommelig. Hun er over 5,7 meter lang, og tro mig… jeg ved godt, hvad hun er i stand til.

- Når du holder hende, kan du mærke, hvordan hun hiver i dig – hun er én stor muskel, siger Eric LeBlanc, der gerne lader sine tre unger tumle rundt med Shelby.

- Når hun leger med børnene, hiver hun virkelig i dem.

Se videoen med Eric LeBlanc, hans slanger og børn her:

- De kan virkelig mærke hendes kræfter. Du skal have total respekt for disse dyr, og det har jeg, siger Eric LeBlanc, der blandt andet sørger for ikke at lade børnene lege med slangerne, uden at han er til stede.

- I dette land har alle deres egne meninger. Nogen synes, det er i orden at børn skyder med pistoler.

- Jeg ville ikke lade mine børn skyde med pistoler, men jeg føler mig tryg ved at lade dem være omgivet af slanger. Vi har bare forskellige meninger og holdninger til, hvordan man opdrager sine børn.

- Da jeg voksede op, blev jeg bidt af slanger, hunde og firben, men det værste var, da jeg faldt ned fra et træ – alt kan ske – børn er og bliver børn, fastslår Eric LeBlanc.

Der er dog nogle slanger, som børnene ikke får lov til at lege med.

- Alle dyr er forskellige og har forskelligt temperament – men dette er giganter, som kan gøre en masse skade.

- Mine børn har lært, hvordan man nærmer sig dem, og de kan sagtens se, hvilket dyret føler sig truet, siger Eric LeBlanc.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close