Kendte 22. juni

Regner Grasten skovler millioner ind: Vanvittig vækst

Filmskaber Regner Grasten har en velpolstret bankkonto – særligt efter 2021
Regner Grasten og Tove Grasten

Der er rigelig råd til en god lang sommerferie i år hjemme hos filmmanden Regner Grasten og hustruen Tove.

Foto: Mikael Rieck

Det er svært at være 11 år, men det er ret fedt at være manden bag de populære ”Krumme”-film. Millionerne står således i kø til Regner Grastens bankkonto.

Ifølge det seneste regnskab for hans selskab Regner Grasten Distribution A/S, som han ejer sammen med fru Tove, hvis aktivitet består i at drive virksomhed med distribution af spillefilm, har filmhitmageren, som blandt andet står bag biografbaskere som ”Hvidstengruppen”, ”Det forsømte forår” og ”Anja og Viktor”-filmene, tjent svimlende 14.965.335 kr.

 

Det er en voldsom vækst siden det forrige regnskabsår, hvor bruttofortjenesten lød på 2.039.824 kr. Beskedne 1.093.621 er gået til personaleomkostninger til selskabets tre ansatte. Årets resultat lander derefter på 10.821.874 kr.

Det smitter dog ikke voldsomt flot af på bundlinjen. For egenkapitalen går fra 3.660.586 kr. sidste år til 1.367.460. Årsagen skal findes i ledelsens årsberetning, hvor det fremgår, at Regner Grasten Distribution A/S eftergiver sit tilgodehavende til søsterselskabet REGNER GRASTEN FILMPRODUKTION A/S og derfor nedskriver egenkapitalen med 12.115.000 kr.

 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men det går nok, for pengetanken i filmmagerens holdingselskab bugner. REGNER GRASTEN HOLDING A/S, som ejer førnævnte datterselskaber, ejer desuden fire udlejningsejendomme.

Trods et magert 2021, hvor bruttofortjenesten sneg sig op på beskedne 221.008 kr. og et årsresultat i rungende minus på -1.826.070 kr. lyder den samlede formue i firmaet nu på 19.236.079 kr. Så to millioner mindre end året før. Så der er plads til lidt flere gråvejrsdage.

 

Regner sagde forleden til BT, at ”Hvidstengruppen 2” ganske vist ikke var nogen succes, men at de alligevel kommer ud med et overskud. Han ville dog ifølge avisen ikke røbe, hvor stort.

- Det er en forretningshemmelighed, men som vi siger på jysk: ”Vi klager ikke”.

Der kommer da også en ”Hvidstengruppen 3” i 2024. Den tredje film i rækken kommer til at handle om de efterladte børn og unges liv i 1950’erne.

Sponsoreret indhold