Rebecca Laudrup om sin hårde graviditet: Det var ikke særligt smukt

(Foto: Maria Rixen)

Man siger, at graviditet ikke er en sygdom, men for Rebecca Laudrup, der netop har budt sin lille datter velkommen til verden, var det i hvert fald tæt på. 

Det fortæller hun i et ærligt interview på bloggen To the Moon, Honey

Et interview som sjovt nok udkom samme dag, som den lille pige kom til verden, afslører den 26-årige mor. 

- Jeg føler, jeg har haft alle de gener, man kan have som gravid. Jeg har kastet op i 5 måneder, haft migræner og lidt af slem halsbrand. Jeg har haft kramper i hofter og lægge. For halvanden måned siden, da jeg gik hjem fra arbejde, var det pludselig som om, at det klikkede i mit bækken. Så jeg tog til lægen dagen efter og fik konstateret en mild bækkenløsning, fortæller den nybagte mor om en graviditet, der involverede voldsomme smerter stort set helt frem til fødslen.

Rebecca afslørede selv de lykkelige nyheder på sin Instagram-profil, da hendes og gemalen Frederik Svejborgs lille datter var kommet til verden søndag. 

Grænseoverskridende og sårende

I det hele taget giver Laudrup-datteren udtryk for, at det har været vigtigt for hende at være i fuld kontrol, helt fra før hun skulle afsløre, at hun var gravid overfor venner og familie:

-Der var mange, der spurgte, om jeg var gravid, før jeg selv annoncerede det. Det var virkelig grænseoverskridende og sårende. Jeg synes ikke, det er OK at spørge en kvinde, om hun er gravid. Enten siger du, mellem linjerne, at hun har taget på, eller også frarøver du hende frivilligt at dele nyheden i sit eget tempo – og det var faktisk det værste for mit vedkommende. Jeg har haft nogle snakke med få af mine veninder og venner, der har spurgt, om jeg var gravid, før jeg selv annoncerede det. De forstod nok ikke helt, at jeg følte de overtrådte mine grænser, og de var sådan lidt ’tag det nu roligt’. Men jeg kunne bare mærke, at dér gik min grænse.

 

I interviewet, der er lavet før datteren Ellen kom til verden, sætter den unge forfatter og skribent også ord på, hvordan det har været at skulle se frem til en fødsel under coronaudbruddet. Og hvordan hun bestemt ser frem til at kunne bruge sin krop igen - både til crossfit og boksning.

- Det er rørende at mærke hende sparke, og jeg glæder mig til at blive mor. Men jeg synes sgu ikke, det er særligt smukt at være gravid, fortæller hun og refererer til de mange helbredsmæssige udfordringer undervejs.

Sidste sommer blev Rebecca gift med sin mand Frederik Svejborg, som hun på daværende tidspunkt havde været kærester med i tre år.

I december – på sin 26-års fødselsdag – afslørede Rebecca så, at hun og Frederik ventede en lille ny.

Det er første gang, at Rebecca gør sin fodboldfar, Michael Laudrup, til morfar.

Den 55-årige legende er allerede farfar. Det blev han i 2017, da sønnen Andreas blev far for første gang.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close