Raser: Forrykt at droppe sexisme-dokumentar på TV2

Onsdag aften meddelte TV2, at de dropper dokumentar-projekt om sexisme og Metoo

Onsdag aften meddelte TV2, at de dropper dokumentar-projekt om sexisme og Metoo

Foto: Ritzau Scanpix

Journalister på TV2 har siden september arbejdet på en dokumentar, der handler om sexisme og krænkelser på danske arbejdspladser.

Men dokumentaren bliver altså droppet nu, fordi det har vist sig, at flere af eksemplerne drejer sig om TV2 selv, og derfor har de nu valgt at droppe dokumentaren, fordi tv-stationen ikke vil undersøge sig selv. 

Og det vækker dyb forundring hos erfarne medarbejdere på TV2.

- Det er da fuldstændig forrykt, hvis man vælger at droppe den dokumentar. Den har jo om noget vist sig at have sin berettigelse efter to gamle han-elefanter er faldet, siger en kilde til SE og HØR, der ønsker at være anonym.

De to mange-årige og meget kendte nyhedsværter Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo er for nylig blevet fyret efter en sexisme-undersøgelse på TV2.

Men dokumentar-projektet er altså nu droppet, lyder det i en mail fra nyhedschef på kanalen Jacob Kwon. Det skriver TV2.

"Vores vurdering er, at TV2 grundlæggende ikke er de rigtige til at undersøge sig selv - og dermed ikke de rigtige til at producere og publicere en dokumentar, når indholdet er endt med i høj grad at handle om os selv. Derfor går vi ikke videre med projektet, skriver han.

SE og HØR forsøger at få en uddybende kommentar fra Jacob Kwon. 

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close