Kendte20. oktober 2020

Rasende Uffe Holm om fængselsflugt: Så lås dog døren

Den danske stand up-komiker har meget lidt forståelse for, hvordan en livstidsfange og morder som Peter Madsen kan slippe ud af Herstedvester fængsel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20180630dm_tinderbox_2018_013.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

- Hvad fanden er det, der sker?

Sådan lyder det ret retorisk fra komiker og familiefar Uffe Holm, som bruger sin profil på Instagram til at rase lidt ud over dagens helt store historie.

Han reagerer på den drabsdømte Peter Madsens fem minutter ude i det fri, efter det lykkedes ham at stikke af fra Herstedvester fængsel i Albertslund.

- Det er et fængsel. I skal sgu da låse døren, raser den 44-årige Holm.

Herefter fortsætter Uffe Holms tirade i en række eksempler på hvad en temmelig karikeret fængselsansat kan forslå livstidsfangen at foretage sig.

- Øh, Peter Madsen, kunne du tænke dig at komme på biblioteket? Nej, det skal han ikke, lyder det fra Uffe Holm, der fortsætter sine humoristiske eksempler:

- Peter, så er der kommet julebryg, kunne du tænke dig? NEJ, afbryder Holm sig selv.

Ligesom mange andre danskere er den bramfri stand-upper forundret over, hvordan det i første omgang har kunne lade sig gøre for ubådsbyggeren at komme ud på den anden side af murene i det, der må formodes at være et af landets mest sikrede fængsler.

På et pressemøde tirsdag eftermiddag kunne politiet fortælle, at han havde gjort brug af trusler.

Blandt andet skulle han have brugt en pistollignende attrap til at true en kvindelig psykolog, og på den måde fået øvrig personale til at makke ret.

Fængslet i Herstedvester er endnu i gang med en undersøgelse af forløbet, lød det på dagens briefing foran politigården i Albertslund.

Men politiet og fængselspersonalet får da lige et frisk råd med på vejen fra Uffe Holm:

- Han skal bare sidde inde i et rum, hvor der er lås på, og så skal han lukke røven for resten, siger han om den 49-årige Peter Madsen, der nu heldigvis er tilbage i politiets varetægt.

Sponsoreret indhold