Kendte11. februar 2023

Rapper AKA skudt og dræbt

Fredag mistede AKA, der er en af Sydafrikas største rappere, livet, da han blev skudt uden for en restaurant
Kiernan Forbes AKA er død
Den 35-årige rapper Kiernan Forbes fra Sydafrika, der gik under kunstnernavnet AKA, blev fredag den 10. februar skudt og dræbt foran en restaurant.
 Foto: Rajesh Jantilal/AFP/Ritzau Scanpix

Rapperen Kiernan Forbes, der går under kunstnernavnet AKA, mistede fredag livet.

Han og hans ven kokken Tebello 'Tbiz' Motsoane blev skudt og dræbt, da de stod ude foran en restaurant i kystbyen Durban.

Det skriver BBC.

Angiveligt skulle de to mod en natklub i forbindelse med den 35-årige rappers fødselsdag. På vej hen mod deres bil blev de kontaktet af to bevæbnede mænd, der på tæt hold skød de to.

Det er endnu uklart, hvad motivet bag skyderiet var, oplyser en talsmand fra politiet til BBC.

Gerningsmændene flygtede fra stedet til fods.

På AKAs Instagram bekræfter rapperens forældre dødsfaldet.

– Det er med ekstrem sorg, at vi erkender at vores elskede søn er gået bort og bekræfter hans for tidlige og tragiske død om aftenen den 10. februar, skriver Tony og Lynn Forbes.

– For os var Kiernan Jarryd Forbes en søn, bror, barnebarn, nevø, kusine og ven, men vigtigst af alt var han far til sin elskede datter Kairo.

Selv havde AKA, blot timer før sin død, delt nyheden om, at han havde et nyt album på vej til sine 3,3 millioner følgere.

AKA er vokset op i Cape Town. Han begyndte sin musikkarriere i rapgruppen Entity, før han tog hul på sin solokarriere, som har resulteret i flere priser i Sydafrika.

Han har også været nomineret flere gange til Black Entertainment Television (BET) Award i USA og en MTV Europe Music Award.

Sponsoreret indhold