Kendte18. maj 2020

Rapkometen Tessa i ny dokumentar: - Det har ødelagt mig indeni

Nu bliver fans klogere på Tessas imponerende gennembrud og fortidens spøgelser i ny dokumentar
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tessa_zulu.jpg
 Foto: Thomas Laursen

- En ung Gilli i pigeversion, siger en ung kvinde iført tørklæde til kameraet, da hun skal beskrive Instagram-fænomenet Tesse, efter hun netop har fået et selfie med den 21-årige Hundige-pige på Kultorvet i København.

Det er en af den første gange, den unge rapper bliver stoppet på gaden.

Det er sommer 2019, Tessa har lige udgivet sin første single "Snakker for meget", og nu begynder hun at kunne mærke, at livet forandrer sig.

- Jeg kan mærke det, når jeg går på gaden. Jeg kan mærke det på blikkene. Der er nogen blikke fra fyre for eksempel, der er sådan respektblikke, fortæller hun sin veninde i DR3-dokumentaren "Tessas Hævn", der netop har haft premiere.

Smilet er bredt. Men det er der heller ikke noget at sige til, for hele tre pladeselskaber river og flår i hende, før hun til sidst sætter sine kragetæer på en kontrakt hos Universal, scorer et gig på årets Roskilde Festival og må fylde en pose med sponsoreret tøj hos et af sine yndlingsmærker: Le Fix.

Boede på gaden

Men musikken er også en adgangsbillet til et andet liv end dét, hun kommer fra.

- Tessa direkte ud af Vestegnen, Queen Bitch gør det bedre end de bedste drenge, synger hun med en Faxe Kondi i hånden.

Hendes opvækst i forstaden Hundige har både involveret slagsmål, småkriminalitet og hashtåger.

Flere gange helt fra hun var 15 år røg Tessa i problemer med politiet, hvilket betød, at hun i perioder hang ud på gaden frem for at tage hjem til sin mor.

- Jeg har haft et langt liv på kort tid, starter hun, og fortsætter med anekdoterne om småtyverier på gågader og storcentre.

- Der var en gang, hvor vi blev snuppet. Så løb vi, jeg havde fucking noia på. Jeg endte på gaden, fordi jeg ikke turde tage hjem, min mor ville rive mig midt over, fortæller hun om perioden på i alt halvandet år, hvor hun levede på gaden og bekymrede sig om, hvornår hun mon fik mad igen.

Sene nattetimer på Københavns Hovedbanegård med hash i blodet og intet sted at tage hen satte ar på sjælen af den unge teenager.

- Jeg fik tankerne om, hvorfor overhovedet være her. Hvorfor. Folk er fucking ligelgade med dig, altså. Så jeg blev god til at være kold i røven, lyder det fra den succesfulde rapper.

I introen til DR3's nye serie indrømmer Tessa, at "der er shit i baggagen, som kan ødelægge hende", og det hele lægger op til, at vi efterhånden som afsnittene bliver sendt til streaming, får flere og flere af den 21-årige rappers skeletter frem i lyset.

- Jeg har været udsat for ting. Det har ødelagt mig indeni.

Intime videoer dukker op

Slutningen af sidste år var for Tessa, der egentlige hedder Theresa Ann Fallesen, var lige så hård som sommeren var god og varm.

I december var hun nødt til at ty til Instagram for at forklare sine fans, at der florerede intime videoer mod hendes vilje.

- Lige nu er der nogle videoer i omløb af mig, hvor jeg ikke har ret meget tøj på, og jeg ryger en joint, og jeg lever livet. Jeg synes, jeg ser flot ud - jeg er meget glad for de her videoer, siger hun blandt andet i videoen.

Men de blev delt uden Tessas samtykke, og det er tydeligt, at tilstedeværelsen af videoerne tynger den ellers flyvefærige artist i DR3-dokumentaren.

- Den helt store trussel, har vi talt om, siger Tessas psykolog i første afsnit, før hun uddyber, og hentyder til presset fra medierne:

- Det her med, hvornår kommer fortiden på forsiden.

21-årige Tessa har for få dage siden sluppet sit nyeste hit "Glo på mig", der er produceret af Pilfinger og Benjamin Lasnier og som ligesom mange af hendes andre singler handler om, hvor få "fucks" hun giver.

Præcis som når hun spændt som en flitsbue gør sig klar til at indtage Roskildes Countdown-scene i 2019, og kun bekymrer sig om det absolut vigtigste:

Sidder strengen i midten? spørger hun sin manager og store støtte Jesper "Livid" Helles med udsigten til g-strengen bag de lyse bukser vendt mod ham.

Første afsnit af "Tessas Hævn" kan ses på DR TV.

Sponsoreret indhold