Kendte29. april 2020

Ramt af coronavirus: Store ændringer til næste års Oscar-uddeling

Coronapandemien har resulteret i store ændringer for, hvilke film der vil kunne vinde en Oscar næste år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/the_oscars.png

Takket være coronakrisen kan en lang række streamingtjenester nu se frem til potentielt at vinde en Oscar.

Til næste års uddeling vil det nemlig være muligt for streamingfilm at sikre sig en nominering til den prestigefyldte prisuddeling - noget der normalt ikke er tilfældet.

Tidligere har det været et krav for en film, at den har kørt i biografen i mindst én uge i Los Angeles, før den kan overhovedet kan begynde at drømme om at score sig en nominering. Det bliver der altså lavet om på nu.

Ændringen i Oscar-reglerne kommer, efter coronakrisen har resulteret i lukninger af alverdens biografer - også de amerikanske.

I stedet skal filmskabere, der har lavet film, der skulle have haft biografpremiere, sørge for, at filmene er tilgængelige på akademiets interne streamingtjeneste senest 60 dage, efter filmen er blevet udgivet på en streaming- eller VOD-platform (Video On Demand, red.).

De nye regler kommet i stand, da Oscarakademiet er kommet frem til, at det ikke er retfærdigt, at filmselskaber, producenter og andre filmkreatører skal straffes for ikke at kunne sende deres film i biograferne på den traditionelle måde.

For filmnørderne kan det tilføjes, at det i samme omgang er blevet besluttet, at to Oscarkategorier er blevet lagt sammen til én.

Det betyder, at kategorierne "Bedste lydredigering" (Best Sound Editing, red.) og "Bedste lyd" (Best Sound Mixing, red.) vil blive lagt sammen til katogrien "Bedste lyd" (Best Sound, red.).

Det forventes fortsat, at Oscaruddelingen vil finde sted den 28. februar 2021.

Sponsoreret indhold