Kendte1. april 2018

Mange lider af sygdommen: Radiovært deler vildt foto af sin finger

En britisk radiovært har delt et vildt billede af sin venstre pegefinger, der er hårdt ramt af Raynauds syndrom. Det betyder, at hendes fingre ofte bliver kridhvide, når de udsættes for kulde. Se det vilde billede lige her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jenni_falconer.jpg
 Foto: Privat

Den britiske radiovært Jenni Falconer, 42, er ikke fan af kulde og skiftende temperaturer. For de kolde temperaturer har en stor og smertefuld indvirkning på særligt hendes fingre.

Jenni Falconer, der til dagligt er radiovært på Radio Heart, lider nemlig af gigtsygdommen Raynauds syndrom, der også er kendt som ”hvide fingre”.

Det betyder, at hendes fingre ofte bliver kridhvide, når de udsættes for kulde – og for nylig endte hendes venstre pegefinger med at blive voldsomt påvirket af de kolde temperaturer.

Efterfølgende valgte hun at dele et billede, der viser præcist hvor ramt fingeren blev som følge af kulden.

- Det er min hånd, når den er pænest…. Andre der lider af dårlig cirkulation?, skriver Jenni Falconer til Instagram-billedet, der er blevet liket mere end 1.700 gange, siden hun delte det i torsdags.

Jenni Falconer har ifølge det britiske medie Metro lidt af sygdommen, siden hun var 17 år gammel.

Raynauds syndrom er en gigtsygdom, der rammer ganske mange, og den viser sig, når kroppen udsættes for kulde.

Her vil blodårerne i huden trække sig sammen for, at så lidt blod som muligt skal blive afkøler. Når man lider af Raynauds syndrom, er denne sammentrækning af blodkarrene mere voldsom, hvilket betyder, at blodtilførslen til det pågældende område (for eksempel fingrene) bliver så dårlig, at fingrene bliver hvide og ømme.

Sygdommen kan også ramme tæerne og sjældnere tilfælde næsetippen, kinderne og ørerne.

Alle kan potentielt blive ramt af Raynauds syndrom – enten i mindre eller større grad. Ifølge Gigtforeningen har 25 procent af alle danskere oplevet symptomerne på sygdommen.

Sponsoreret indhold