Kendte 2. januar 2015

Pyha: Guldfisk overlever operation for forstoppelse

Ejeren betalte 2.800 kroner for at redde sin kælefisk
Af af
Den lille fisk led af en alvorlig forstoppelse, der ville have endt med at gøre en ende på dens liv
Den lille fisk led af en alvorlig forstoppelse, der ville have endt med at gøre en ende på dens livDer er nogen, der vil gøre alt for at redde et kæledyr. Én af dem er en guldfisk-ejer fra North Walsham i Storbritannien.

For da hans knap tre år gamle guldfisk for nyligt var ved at bukke under for en slem forstoppelse, var hans første tanke ikke at skylle sin ven ud i toilettet.

I stedet valgte han at fragte den lille fyr i en spand vand til dyrlægehospitalet Toll Barn Veterinary Centre.
Så skal den lille fyr bedøves


Her kunne dyrlægerne dog afsløre, at det livsnødvendige og risikable indgreb ville koste ham 300 pund (eller i omegnen af 2.800 danske kroner). Så først valgte guldfisk-ejeren at takke nej til tilbuddet, men 10 minutter senere fortrød han. Den lille fisk betød for meget for ham.

Det skriver det britiske medie Metro.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Guldfisken George overlever hjerneoperation

Det blev den 29-årige dyrlæge Faye Bethell, der fik til opgave at operere den lille fisk. Hun behøvede den ved at tilsætte et flydende bedøvelsesmiddel i den spand vand, som fisken svømmede rundt i. Herefter sørgede et rør for at pumpe bedøvelses-vand gennem gællerne på guldfisken, mens dyrlægen fjernede forstoppelsen ved hjælp af bittesmå instrumenter.

Operationen tog 50 minutter og var succesfuld.

LÆS OGSÅ: Rørende billeder: I dag skal Dukey dø

- Selve operationen var ganske ligetil, det er doseringen af bedøvelsesmidlet, der er kompliceret, siger dyrlægen til Metro og tilføjer:

- Jeg har aldrig foretaget sådan et indgreb på en guldfisk, men jeg har tidligere foretaget indgreb på mere værdifulde fisk som karper, siger Faye Bethell.

Det er ikke første gang, at en guldfisk overlever en operation. SE og HØR kunne i september fortælle historien om den 10 år gamle guldfisk George, der gennemgik en succesfuld operation for en hjernesvulst.

Guldfisk kan ifølge eksperter nå en alder på 30 år.

Du kan læse den fantastiske historie om George her.

Sponsoreret indhold