Kendte6. februar 2023

Producer Morten Ristorp vinder Grammy med Beyoncé

Den danske producer har skrevet og produceret Beyoncé-nummeret "CUFF IT"
Morten Ristorp (yderst til venstre) var i 2017 nomineret i kategorien Årets Sang for "7 Years" sammen med Lukas Forchhammer. De vandt dog ikke.
Morten Ristorp (yderst til venstre) var i 2017 nomineret i kategorien Årets Sang for "7 Years" sammen med Lukas Forchhammer. De vandt dog ikke.
 Foto: John Thys/AFP/Ritzau Scanpix

Da Beyoncé i nat hev tre priser hjem til Grammy-uddelingen, var der også en dansker iblandt vinderne.

Den amerikanske sangerinde vandt i kategorien Bedste R&B-sang for "CUFF IT", og den har danske Morten Ristorp også kendt under kunstnernavnet Rissi været med til at skrive og producere.

På Beyoncés Instagram-profil sender hun en tak til danskeren for at have været med til at lave det kendte nummer.

Danskeren har ikke været alene om at skrive "CUFF IT". Med indover har også været selveste Nile Rodgers, der medvirker på Daft Punks store hit "Get Lucky" sammen med Pharrell Williams.

Det er ikke uvant for Morten Ristorp at lave musik for store kunstnere. Udover Beyoncé har han nemlig også produceret og skrevet for Lukas Graham, Kygo, OneRepublic og Little Mix.

Beyoncé skrev Grammy-historie med sine tre priser, da hun nu er oppe på hele 32 priser gennem sin karriere, hvilket er det største antal nogensinde af en kunstner.

Senest, en dansker har været med til at sikre en Grammy for en kunstner, var i 2021, hvor Frederik Thrane var med til at producere Bad Bunnys album YHLQMDL. De vandt i kategorien Bedste Latin Pop eller Urban Album.

SE og HØR forsøger at få en kommentar fra Morten Ristorp.

Sponsoreret indhold