Kendte21. juli 2022

Povl Dissing får "Det sidste ord" på TV 2

Inden sin død gav den danske musiker og visesanger interview til Mikael Bertelsen. Programmet ”Det sidste ord” sendes næste lørdag
Povl Dissing får sig en smøg - og det sidste ord - i studiet hos Bertelsen 
Povl Dissing får sig en smøg - og det sidste ord - i studiet hos Bertelsen
 Foto: Klaus Vedfelt/TV 2

To mennesker alene i et mørkt rum. End ikke producerne hører, hvad der bliver sagt.

Optagelser forsegles og gemt i Det Kgl. Biblioteks arkiver, og bliver først vist frem til verden, når hovedpersonen i den varme stol er død.

Derfor bliver Mikael Bertelsens post mortem-interview med den folkekære sanger og musiker, Povl Dissing, sendt på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag den 30. juli klokken 20.00.

Det skriver TV 2.

Tvivl om kræfterne

- I mine ører var Povl Dissing en stor, original stemme i dansk musik, og derfor drømte jeg i lang tid om at interviewe ham til ”Det sidste ord”. Men da Povl Dissing for nogle år siden mistede hørelsen, var jeg tæt på at opgive tanken. Men så hørte jeg, at han var blevet opereret og mirakuløst kunne tale med omverdenen igen, lyder det fra vært Mikael Bertelsen.

Povl Dissing døde mandag i en alder af 84
Povl Dissing døde mandag i en alder af 84
 Foto: Klaus Vedfelt/TV 2

- Ved vores første møde var jeg i tvivl, om der var kræfter nok til en lang dag i tv-studiet, men da Povls kone, Pia, var ude for at sætte kaffe over, sagde han: ”Jeg vil gerne have den her sidste optræden”. Så vi satte alle sejl til, og jeg blev blæst bagover af hans energi og vilje.

Som samarbejdspartner på programmerne står Det Kgl. Bibliotek for at arkivere optagelserne med rækken af store personligheder, der interviewes før deres død.

- Vi får det fulde materiale, det vil sige hele interviewet, som er noget længere end det, som sendes. Fra 20 år efter personens død må vi give adgang til det, og det kan derefter udgøre et værdifuldt tilbageblik for forskere i fremtiden på nogle vigtige historiske personer. Før i tiden havde vi blandt andet fysiske dagbøger, manuskriptudkast, breve og lignende, som kunne give forskere supplerende vinkler på de publicerede værker og personerne bag. Den slags materiale er sværere for os at få fat i nu, hvor meget foregår digitalt og online. Derfor ser vi formatet som en spændende mulighed for at få en ny type materiale til vores samlinger, siger Tonny Skovgård Jensen, vicedirektør og chef for kulturarv på Det Kgl. Bibliotek.

https://imgix.seoghoer.dk/2022-07-21/237cc633-beeb-6f26-7fc3-c7e277ac9d93.jpg
 Foto: Klaus Vedfelt/TV 2

'Det sidste ord' med Povl Dissing kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag 30. juli klokken 20.00.

Sponsoreret indhold