Kendte28. maj 2021

Poul Schlüter er død

Danmarks tidligere statsminister er død
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Poul Schlüter er død.

Danmarks tidligere statsminister blev 92 år gammel.

Det meddeler familien via Det Konservative Folkeparti.

'Det er med sorg, at jeg fra Poul Schlüters hustru og familie viderebringer meddelelsen om, at tidligere statsminister Poul Schlüter er død'.

'Han sov stille ind torsdag 27. maj 2021, kl. 07.15, omgivet af sine nærmeste', skriver Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape på partiets hjemmeside.

Poul Schlüter blev født den 3. april 1929 i Tønder. Han var uddannet advokat og blev først gang valgt til Folketinget i 1964.

Han blev statsminister i 1982 og frem til 1993, hvor han gik af på grund af Tamil-sagen. I starten af regeringsperioden blev Schlüter kendt for sin stramme økonomiske politik, der førte til 'kartoffel-kuren', der skulle rette op på den økonomiske situation i Danmark.

Poul Schlüter overtog posten som landets statsminister fra Anker Jørgensen, der ikke udskrev valg, efter han trådte tilbage i 1982.

Det var den kendte sætning:

'Der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet', der blandt andet var med til tvinge Schlüter og partiet fra magten efter kommisionsdomsstol havde undersøgt sagen.

Poul Nyrup Rasmussen (S) overtog statsminister posten fra den konservative leder i 1993.

'Familien har mistet et kært medlem, og vores land har mistet en af de mest betydningsfulde mennesker i vor tid', skriver Søren Pare videre på partiets hjemmeside.

Formanden oplyser, at bisættelsen finder sted fra Holmens Kirke i København. Tidspunkt bliver ikke oplyst, og det vil kun være for inviterede på grund af coronarestriktionerne.

Sponsoreret indhold